sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Suunnitelmat uusiksi

Päivän reitti;  https://connect.garmin.com/modern/activity/3295461112  99 km + 12 km city kierros yhteensä 2459 km.

Tänään ei kaikki mennyt ihan kuin Strömsössä. Startti sujui todella hyvin, Osa jengistä oli vielä baarissa, kun poistuin kaupungista. En ehtinyt ajelemaan Sukhumvit roadia kuin 15 kilsaa kun takarengas tyhjeni. Kiroilin mielessäni, että en vaan tarkastanut hotlassa rengasta vaihtaessa kunnolla sitä ja ulkorenkaaseen on jäänyt osa siitä teräslangasta. Huoleni oli turha, koska kyllä Vittorian rengas oli imaissut ihan uuden teräslangan itseensä ja rengastyöt kutsui. No vaihto sujui ilman enempiä voimasanoja. Jatkoin matkaa, ajattelin ajella muutaman tunnin ennenkuin pysähdyn kaffeelle. No se pysähdys tuli huomattavasti nopeammin, kun muutamia kilometrejä edellisestä stopista, takarengas oli jälleen tyhjentymässä. Tällä kertaa mieleen tuli jo lausua muutama voimasana ihan kuuluvasti. Nyt en löytänyt mitään näkyvää syytä renkaan tyhjenemiselle. Tutkin ulkorenkaan sisältä ja ulkoa niin tarkasti kuin mahdollista, mutta mitään ei näkynyt. Aikaa siinä vierähti varmaan toista tuntia. Viimeinen ehjä sisäkumi paikoilleen ja matka jatkui. Pysähdyin seuraavalle huoltikselle kaffeelle ja paikkaamaan sisärenkaita. Olin ihan varma, että päivän rengastyöt ei ole vielä tehty. Aikaa noihin puuhasteluihin oli mennyt niin kauan, että oli ihan selvää, että en ehdi ajamaan suunniteltua reittiä. Jatkoinkin ihan fiilispohjalla kutakuinkin samaan suuntaan ja ajattelin tehdä jotain ratkaisuja myöhemmin päivällä. Ajaminen ei muutenkaan ollut kovin hohdokasta. Sukhumvit road, mitä ajelin alkuun 60-70 kilsaa on todella vilkas tie. Siinä oli kaistoja parhaimmillaan 5 suuntaansa ja maksullinen moottoritie kulki vielä toisessa kerroksessa yläpuolella. Siinä tuli muutamia mielenkiintoisia hetkiä, kun olin 3. kaistalla rekkojen välissä ajelemassa kun rampeista puski porukkaa liikenteen sekaan.
Lämmintä kyllä riitti, parhaillaan 39 astetta ja puolen päivän aikaan sen kyllä huomasi. Kun satku lähestyi, niin tutkin sen verran kattaa, että päätin jäädä Chachoengsaon kaupunkiin yöksi. Paikan nimi on niin hankala, että tänne ei varmaan turisti helpolla eksy. Kävin tossa kaupungissa ajelemassa ja tämähän osoittautui oikein viihtyisäksi pikku kaupungiksi. Majatalon pitäjä ei osannut sanaakaan englantia, mutta majapaikka järjestyi. Hyvä fisuravintolakin löytyi, missä tarjottiin Tilapiaa Vietnamilaiseen tapaan. Oli kyllä todella hyvää. Tossa ajon aikana päätin jo, että aikaistan Bangkokiin menoa vuorokaudella. Se mun Bangkokin majatalo on ilmesti huomenna täynnä eikä ne vastanneet mun meiliin, joten matka jatkuu sittenkin vielä pikku lenkillä. Suuntaan edelleen pohjoiseen Nakhon Nayokin huudeille. Siellä on pikku tekojärvi, jos kävis katsastamassa sen alueen.

Tän kaupungin keskustassa on suurehko vankila, ajelin siitä päivällä ohi. Kovasti sieltä yhteislaulu raikasi, kun ihmettelin aikani sitä paikkaa. Mahtoikohan siellä olla koko vankilan kuoroharjoitukset menossa...

Tuossa vielä päivän kuvasaldoa:
Sukhumvit road

Chachoengsaon rantabulevardia Bang Pakong joen varrella