maanantai 14. tammikuuta 2019

Nakhon Nayok

Päivän reitti:  https://connect.garmin.com/modern/activity/3298715305  115 km + sight seeing 7 km yhteensä 2581 km.

Kyllä pyöräily on paljon mukavampaa, ilman regastöitä ja valtavaa rekkarallia. Se näköjään oli vaan Pattijoen pahaa karmaa, että kumit puhkeili. Epäilisimpä, että näin on voinut käydä siellä jollekin muullekin...
Ajelin koko päivän hyväkuntoisia pikkuteitä riisipeltojen keskellä yleensä jonkinlaisen vesikanavan varrella. Tänään kyllä kävi selväksi, että täällä tuota kasteluhommaa on mietitty ja sit se on toteutettu. Riisinviljely tarvitsee vettä todella paljon, eikä täällä juuri sada monsuunikauden ulkopuolella. Ehkä kannattais suomalaistenkin maanviljelijöiden käydä vilkaisemassa miten homma hoidetaan.
Olin jo yhdentoista jälkeen täällä Nakhon Nayokissa. Ajatuksena oli heittää osa kamoista hotellille ja jatkaa sit matkaa tuonne tekojärven patoalueelle. Hotellilla ei näkynyt ketään tai tämä on oikeastaan enemmän apartment tyyppinen ratkaisu. Lähdin sit kamojeni kanssa tekemään tuon 40 kilsan lenkin. Tänäänkin tarkeni ihan mukavasti. Just kun kiipesin reilut 100 m vertikaalia sinne padolle, lämpömittari näytti 41 astetta. Saattoipa siinä muutama tippa hikeä pudota nenästä. Reissu oli ehdottomasti tekemisen arvoinen. Se tais olla jonkinlainen luonnonpuisto, jokatapauksessa oikein hienot maisemat ja olihan se pato aika massiivinen. En ehkä haluais asua sen padon alapuolella.
Huomenna olis vielä satkun siivu ja sen jälkeen aletaan kääntämään ajatukset talvipyöräilyyn. Bangkokin hotlan altaalla voi kuitenkin vielä lämmitellä vanhoja luita muutaman päivän ennen kotimatkaa.

Tuossa päivän kuvasaldoa:

Kyllä kelpaa ajella

Täältä tulee riisiä Suomeenkin

Tuon tienylitys ei mennyt kovin hyvin


Klo 09.00 aamupala 45 kilsan ajon jälkeen

Taustalla oleva muuri ei ole Meksikosta vaan tämän päivän pato


Kiva tie padon huipulle

Tuollaiset valot meidän taloyhtiöön 


Näkymät padon päältä


Paikallisen torin herkkuja