lauantai 5. tammikuuta 2019

Rayong - Koh Samet odottaa

Päivän reitti:  Rayong  112 km yhteensä 2243 km.

Kirjoittelen tätä vasta näin lauantai aamulla, kun eilen ei saanut tekstiä aikaiseksi.
Eilen ajelin niin lähellä rantaa kuin mahdollista ja kieputtelin siellä kaikenmaailman takapihateitä. Sää oli ihan eilisen toisinto, pilvistä mutta vettä ei satanut ennenkuin eilen illalla muutama pisara, kun olin jo perillä. Sen verran tuo Pabuk tänne on vaikuttanut. Toki lähipäiviksikin on toiset ennusteet tarjonneet sadekuuroja, mutta niitä nyt on muutenkin. Eilinen päivä oli maisemaltaan hieman kahtiajakoinen. Alkuun oli kalastajakyliä ja jotain Bangkokilaisten loma-alueita. Siellä ei ollut mitään kylttejä englanniksi. Sitten kun tulin Rayongin alueelle, alkoi länkkäreitä näkyä. Paljon Ruotsin lippuja ja olipa siellä seassa muitakin lippuja. Valtavan pitkällä piitsialueella oli melkeimpä ainoastaan hotelleja ja ravintoloita. Ei vaikuttanut mun lomailualueelta. Täällä kun palvelut toimii muutenkin hyvin, niin se vuoksi ei tarvitse hakeutua tuollaiseen mestaan. Cambodiassa ja Laosissa turistien läsnäolo toi ruokailuun lisää vaihtoehtoja. Tiet oli hyvässä kunnossa, jopa ne kaikkein pienimmätkin, joita ei ollut edes mun karttoihin merkattu. Tuonne Chanthaburin alueelle oli oikein kehitetty fillarireitistö, fillareille oli varattu hyvin tilaa tien reunasta. Pyöräilijöitä siellä olikin suhteellisen paljon.

Saas nähdä kuinka paljon Koh Samet on muuttunut 11 vuoden kuluessa. Varmaan porukka on lisääntynyt, koska tämä satama-alue on paisunut melkoisen suureksi. Kyllä tuossa melkoinen härdelli olikin, kun saavuin tänne eilen päivällä. Noh, kunhan vesi on edelleen kristallin kirkasta ja piitsi suht kuosissa, niin se riittää. Positiivisena näin kylttejä, jossa ihmisiä kiellettiin viemästä muovipulloja sekä kertakäyttöisiä ruoka-astioita saarelle. Jonkinlaista heräämistä tapahtunut luonnon suojelemiseksi.

Minä lataan vielä kuvat, heitän tarinat eetteriin ja lähden aamukaffeelle. Toistaiseksi ei ole mitään tietoa, saanko fillarin laivaan mukaan. Tänne sitä on melko haasteellista jättää. Eilen illalla työnsin sen tän majatalon keittiöön.

Jonkun pikku villa passelilla paikalla

Tiet on jiirissä

Fifi ohjaa liikennettä

Pyöräilijöille oha opaste - tosi tarpeellinen...

Maisemat on kuin duunimatkalta marraskuussa






Snake saanut osumaa

Kumipuu viljelmät

Miksi renkaat ei ole valkoiset

HTMS Prasae ja Surly

Ankkuriketju


Rantabulevardi hieman ennen tätä Sametin lauttojen lähtpaikkaa