keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Koh Kong. kohta mennään

Parin päivän ajelut 37 km yhteensä 1964 km.

Pikku kaupunkikierrosta ajellut, suunnitellut parin viimeisen viikon reitin ja kaikenlaista huoltotoimintaa sitältynyt tämän vuoden alkuun. Vuoden vaihteessa kaupunki oli kyllä ihan turvoksissa porukkaa. Tuossa joen rannalla oli bändi soittamassa ja tuhansia ihmisiä picnicillä. Kyllä jengi oluttakin veti, mutta en mä kyllä yhtään kännistä nähnyt. 23 aikaan vetäydyin hotelliin, sen verran painoi kello viiden startti. Sen lisäksi muistiin on jäänyt muutamat ns ilotulitukset täällä aasiassa ja niistä ei kyllä mitään positiivista kerrottavaa ole. Vuoden vaihtuessa havahduin hereille, sellainen jytinä alkoi, että olis voinut kuvitella olevansa tykistökeskityksessä. Täällä tuo paikallinen tukes ei niin kovin paljon kiinnostu, jos paukuissa on enemmän räjähdysainetta. Sen verran kovia jytkyjä, että ikkunat helisi ihan kohtuullisesti. Täällä ei varmaan kovin tarkkaan tilastoida vuoden vaihteessa sattuneita vammoja, tulee mitä tulee...

Eilen tähän hotlaan parkkeerasi minuakin vanhempi kanadalainen herrasmies vaimonsa kanssa. Ovat fillarilla liikkeellä, kuten kuulema ovat olleet näillä huudeilla lähes 20 vuoden ajan. Tovi siinä jutskattiin ja saikin ihan hyviän idean tulevia reissuja ajatellen.

Huomenna aamusta liikkeelle. Eilen päädyin sellaiseen ratkaisuun, että ajan pari päivää reippaammin ja sen jälkeen siirryn laivalla Koh Sametin saarelle. Pidän siitä pikku saaresta, olen ollut siellä 1993, 2008 ja nyt uudelleen. Koh Chang oli toinen vaihtoehto. Sinne olis ajanut päivässä, mutta jotenkin toi Samet puhutteli enemmän. Sieltä voi olla haasteellista saada majoitusta varsinkin vkl, kun se on paras piitsi Bangkokin lähistöllä. Paikalliset tulee sinne viettämään viikonloppua. Mä varasin poikkeuksellisesti 5 päivän majoituksen, joten sen aikaa siellä varmaankin huljuttelen varpaitani merivedessä. Ajomatkaa laivan lähtösatamaan on 260 km, joten parissa päivässä sinne ajelee. Huomiseksi on luvattu hienoista vesisadetta. Eipähän tarvitse hikoilla niin paljon, mikäli ennuste pitää paikkansa. Kävin pesettämässä fillarin mopojen pesupaikalla. Pari sälliä siinä käytti vartin aikaa ja lasku oli peräti 0,50 senttiä. Pojat oli ihmeissään kun annoin taalan niille. Kun työn hinta on tuo, niin ei ihme, että tänne on länsimaiset firmat perustaneet tehtaita.
Kävin lähistön piitsilläkin ja ihmettelemässä kalastajakylää. Mitään valtavia nähtävyyksiä täällä sinällään ei ole. Eväsbanaanit on ostettu huomiseksi, fillarilaukut pesty, vielä kun ketjuihin pistää öljyä ja käy syömässä, niin siinähän sitä on ohjelmaa.
Pari päivää sitten nukuin ilmastointilaite päällä ja flunssan siitä tietty sai. Nyt joutuu yskimään ja nenä vuotaa ihan solkenaan. Tiesin, että riski on olemassa, mutta kun monta yötä peräkkäin oli unet jääneet muutamaan tuntiin, pakko oli tehdä jotain. Jospa tuo tuosta tokenee kun pääsee tuonne Koh Sametille.

Jopas nyt tarinaa tuli, loppuun kuvia Koh Kongista:

Tuosta sillan yli Thaimaan suuntaan, niin että heilahtaa

Tuo vene ei ole tsunamin kuljettama

Valtava luottamus on tulevaisuuteen

Matkailuauto aasian malliin



Lähistön piitsi




Pyörä ja pyykit pestään, parta ajetaan...
Ihan älyttömän hyvää grillattua kalmaria

Välillä ahkeruuskahvit