keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Bled

Jaahass, keskiviikko on jo vaihtunut, mutta kirjoitetaan vielä muutama rivi ennen unta. Maanantaina tapasin Koperin lähellä mun slovenialaisen duunikaverin ja siinä kun vedettiin makiaattoa, niin kuriiri toi läjän talvirenkaita mulle.
Nyt on Audi lastattu talvirenkailla, pääseepähän ens talvena paremmin sutimaan skimbareissuille kun on renkaat. Sen jälkeen lähdin Bledin suuntaan. Matkalla pysähdyin tippukiviluolassa joka oli todella massiivinen tais olla nimeltään Postojnsk jama. Siinä menee jokunen vuosi, ennenkuin luonto pystyy sellaisen muovaamaan.
Sit ajelin illaks Blediin. Hotla läheltä järveä ja aivan kelvolliset näkymät partsilta. Tänään kävin patikoimassa Julianien Alpeilla, se kai näiden kukkoloiden nimi on Ajelin ensin tohon seuraavaan kylään Bohinjiin, mikä on myös erittäin kaunis paikka. Kartasta sit randomina reitti ja vetaisin parissa tunnissa 1000 metriä verttiä ylös. Kai sitä vaan on niin huonossa kuosissa, kun tuollainen pikku nypy tuntui kovasti reisissä. Aluetta on kovasti suositeltu vaellukseen. Noh, ainakin tän päivä reitti kulki metsän keskellä, joten näkymät ei olleet kummoiset. Sit toisekseen polut oli täynnä irtokiveä, joten on syytä olla tukevat kengät ja alaspäin mennessä ne kivet pyörii melkoiseti kenkien alla. Vaellushomma ei oikein sävähdyttänyt, tosin ihan hyvää ulkoilua. Toki jos olis ollut kamat mukana, niin olis yöpynyt majatalossa siellä vuorilla. Ne fasiliteetit oli kuosissa, kuten myös niiden tarjoama ruoka. Huomiseks on kuitenkin luvattu kovia sadekuuroja, joten silloin ei oo kivaa tuolla ylhäällä. Kai noi Nepalin reissut on vaan pistänyt kriteerit vuoristovaelluksien suhteen melko korkealle
Just äsken päätin, että torstaina lähden kotimatkalle. Ajelen silloin Belgradiin ja oon siellä 3 yötä. En oo käynyt kaupungissa 10 vuoteen enkä silloinkaan ehtinyt tutustua siihen. Jospa nyt sitten.
Diaesityksiä ei saa toistaiseksi näkymään, yritän selvitellä mikä siinä on ongelmana.
Mut näihin kuviin ja tunnelmiin.
kesis