tiistai 12. heinäkuuta 2011

Terkut ... ööh, missäs sitä nyt ollaankaan..

Pitkä viikonloppu vierähti Budvassa, Montenegrossa. Se meni parin duunikaverin kanssa maailmaa parantaessa. Tänä aamuna lähdin sit ajeleen sieltä Kroatian suuntaan.
Aamulla ei ollut oikein selvillä mihin oon menossa, pohdiskelin sitä siinä ajon aikana. Dubrovnik, joka on ihan Kroatian helmi, jäi hieman vähemmälle huomiolle. Auton lämpömittari näytti jo aamu 10 aikaan kaupungin kohdilla 39 astetta, joten ei kovin paljon houkutellut lähteä käveleen vanhaan kaupunkiin. Ihastelin sitä vuorilta, kun lähestyin kaupunkia.Jatkoin matkaa rannikkoa pitkin pohjoiseen. Jossain vaiheessa kaivoin parin kaverini ohjeita parhaiden paikkojen metsästykseen.Kroatialaisen duunikaverini ohjeen mukaan päädyin lopulta Paklenican luonnonpuistoon. Ajattelin että se on vuoristoa ja varmaan hieman viileämpi paikka. Täällä on jossain määrin sellainen fiilis, että nyt on liian kuuma valkoiselle miehelle. No tämä olikin sit ihan paljasta puutonta kalliota ja sopii oikein hyvin kalliokiipeilyyn. Se on kuitenkin väärä laji tällä hetkellä. Huomenna ajan seuravien vihjeiden perusteella Plitvicen luonnonpuistoon. Siellä pitäis olla kaikenlaista nähtävää.
Sen jälkeen suuntaan varmaankin Sloveniaan Bohinj järvelle patikoimaan. Joutuu varmaan skippaamaan Dolomiitit kokonaan, koska siellä satelee edelleen ja silloin ei kannata lähteä kiipeileen kalliota. Pienenä haasteena on saada ostamani talvirenkaat Saksasta toimitettua tänne jonnekin, että voin ne sit poimia kyytiin kun lähden ajeleen takaisin Balkanille. Noh, asioilla on tapana järjestyä. Blogipäivityksiä tulee sitä mukaa, kun pääsen sivistykseen, mistä löytyy yhteyksiä.
OIkein mukavaa heinäkuun jatketta lomalaisille kuin myös duunareille.
keski euroopan kesis