perjantai 20. tammikuuta 2023

Khanom

Päivän reitti kahdessa osassa: Khanom ja Khanom 2 kilsat 105 km (2965 km). Tänään oli pilvinen ajokeli ja kohtuullisesti tuulikin. Söin aamupalan, kun sellainen oli tarjolla. Liekö siitä johtuen, mutta aamulla ajaminen oli todella tukkoista. Pistin ajoon lähtiessä päivän reitin Garminiin näkyville ja tajusin, että en ollut ladannut muuttamaani reittiä ollenkaan vaan ainoastaan vaha reitti oli laitteessa ja oli muuttanut sitä reittiä todella paljon. Ajattelin, että eikähän tuo mene fiilispohjalla, mutta ei se mennyt. Olin suunnitellut suht kimurantin reitin, joten ei siitä navikoinnista tullut yhtään mitään ilman oikeaa reittiä. Ei auttanut muu, kuin huoltsikalle parkkiin ja läppäri esiin. Sieltä sit kaivoin reitin esille ja siirsin sen Garminiin. Siinä vaiheessa laite lopetti päivän ekan harjoituksen ja piti aloittaa uusi. Noh, pikku juttuja, harmittaa vaan, kun oli saanut kamat pakattua, päässyt satulaan ja heti pitää alkaa säätämään. 

Tänään tuli ihan muutama pisara vettäkin. Tänne on luvattu sadetta useammaksi päiväksi. Tosin noita sade ennusteita on ollut aikaisemminkin eikä vielä tällä reissulla ole satanut. Tämä seutu on ilmeisesti hieman sateisempaa, vaikka nyt pitäis olla ihan kuiva kausi. Katselin tuota 3 vuotta sitten ajamaani reittiä ja olin kirjoitellut, että joulukuussa 2019 näillä kulmilla oli sadellut myös. 

Nyt alkais käytännössä itärannikon viimeiset 300 kilsaa. Songhlaan kun pääsen, siitä otetaan suunta länsirannikolle. Tänään ajamisessa ei sen kummempaa. Just yliajettuja kuolleita käärmeitä näkyi useita. Sit vähän ennenkuin olin perillä, näkyi myös pari kiemurtelevaa käärmettä jotka oli jääneet skootterin tai auton alle. Toinen oli varmaan joku puussa viihtyvä käärme, kun oli niin kirkkaan vihreä. Toinen oli kyyn näköinen suht reilun pituinen. Eipä juuri tehnyt mieli jäädä katselemaan niitä tarkemmin, kun kieppuivat siinä tiellä. 

Jaahass, se oli pizzaperjantai tänään. Tässä kylässä on suomalaisen kundin pitämä ravintola. Jos vaikka kävis riipasemassa pizzan ja muutaman mukillisen palautusjuomaa siellä. Katsotaan sit huomenna, liikkuuku fillari vai ei... Loppuun muutama kuva matkalta ja Surat Thanin lihapadoista.

Surat Thanin hotlan uima-allas

Samaisen hotellin 20 egen huone aamupalalla
Fillariakin piti välillä huoltaa
                             
Surat Thanin ruokatorilla oli tarjontaa




Iso pork curry makkara - todella hyvää


Don Sak satama tänään matkan varrella


Thong Nian tuulinen piitsi