keskiviikko 25. tammikuuta 2023

Songhla tutuksi

Täällä sitä ollaan edelleen, mutta mihinkäs tässä kiire olisi. Eilen katselin sääennusteita, että kovin kosteaa keli tänne oli tarjolla joten päätin eilen, että mikäli keli aamulla on todella huono, jään tänne vielä yhdeksi yöksi. No aamullahan satoi vettä ihan solkenaan, joten lueskelin rauhassa uutisia ja join kaffetta huoneessani. Kyllä sitä sadetta huomiseksikin ennustetaan, mutta ei niin paljon kuin tälle päivää. Tosin tämä näyttää olevan aluetta, jonne paikkansa pitävien ennusteiden tekeminen vaikuttaa haasteelliselta. Tuossa matkan varrella kun rannikkoa ajelin tänne etelään, aika monelle päivälle sitä vettä lupailtiin, mutta toisin kävi. Toinen lepopäivä oli siinäkin mielessä ihan paikallaan, kun huomiselle olis tarjolla noin 140 kilsa setti. Mä laskeskelin, että neljässä päivässä ajelen reilut 400 kilsaa Krabin huudeille auringonlaskun piitseille. Tieverkosto itärannikolla ei ole niin tiheä, kuin tällä puolella johtuen suuresta määrästä jokia ja karstikallioita. Sinällään ihan mielenkiintoista ajella tuonne, kun en ole siellä bussillakaan käynyt 30 vuoteen. 

Songhla jätti itsestään positiivisen kuvan useista sadekuuroista huolimatta. 3 vuotta sitten mulla oli ajatus majoittua täällä, kun ajelin kaupungin läpi ja taisin pysähtyä syömään. Silloin paikka ei napannut sen ruuhkaisuuden vuoksi. Tämän vanhan kaupungin läpi menee muutama yksisuuntainen kapea katu. Aasialaiset matkaajat tietty yrittävät päästä autoillaan mahdollisimman lähelle vanhaa kaupunkia ja joka paikka oli ihan tukossa. Hieman sama fiilis oli maanantaina kun tänne saavuin. Suurin osa aasialaisista turisteista tulee tänne päiväretkelle tod.näk Hat Yaista, tuosta naapurikaupungista, missä on paljon enemmän hotellikapasiteettia kuin täällä. Suurin ryysis täällä onkin just puolen päivän aikaan, jolloin kannattaa pysytellä pois tuosta vanhasta kaupungista. Aaamusella ja iltapäivällä siellä on todella hyvin tilaa eikä ole niin kuuma. 

Voisinkin kuvien muodossa tehdä pienen matkaoppaan tänne Songhlaan, joka muuten on ehdokkaana UNESCOn perintökohteeksi tällä hetkellä. Jos se siihen listalle päätyy, niin sitten täällä kyllä on ruuhkaa.

Matka tänne kannattaa aloittaa varaamalla huone Lake Inn hotellista, tämä on tehty joskus ennen minun syntymää, eli ei ihan tuore tapaus. Vessassa on seinässä Lake Inn brodeeratut kaakelit, luonnollisesti alkuperäiset. Telkkari ja ilmastointilaite näyttää olevan suht uusia. Täällä kuitenkin kaikki toimii ja huoneet siivotaan todella hyvin. Syy miksi juuri tämä hotelli; tämän hotellin parvekkeelta aukeaa alueen paras näkymä suoraan Songhla järvelle. Partsilla on kiva istuskella ja katsella kalastaja aluksien ja isompienkin laivojen liikkeitä. Järvi on käytännössä kivenheiton matkan päässä mun partsista. Ja onhan tuossa mukava istuskella auringon laskun aikaan ja hörppiä kylmää bisseä. Hotellin sijainti on siis erinomainen ja vanha kaupunki alkaa 50 metrin päästä hotellin etuovesta. 



Kun olet hetken ihastellut järvinäkymää, kannattaa lähteä vanhaan kaupunkiin syömään tai vaikka kahville ja samalla bongailla katutaidetta. Tästä se kierros alkaa:




Muista kuitenkin välillä pysähtyä ja rapsuttaa naapurin mirriä.


Sen jälkeen voit jatkaa kulttuurikierrosta ja ihastella myös aikakauden arkkitehtuuria.




Muista välillä syödä ja ahkeruuskahvit.



Äläkä vain unohda siinä samalla rapsutella naapurin mirriä 



Ja kierros vaan jatkuu





Viimeisessä kuvassa en ole minä vaikka uhosinkin ajavani täällä se hieman haalistunut sininen lippis päässä. Turhaa uhoamista taas... Kierroksen aikana, muista kuitenkin älä unohda...



Pari päivää täällä menee ihan kivasti, alueenahan tämä vanha kaupunki on varsin pieni ja kävellen pääsee joka paikkaan. Täällä kunnostetaan vanhoja rakennuksia ja tästä tulee vielä todella suosittu mesta.







Kun jalka painaa ja aurinko painuu mailleen, voit ottaa rikshan


Ja siirtyä parhaalle paikalle hotelli Lake Inn partsille ottamaan palautusjuomia ja katsomaan auringon laskua. Voi olla, että seuraavat päivitykset tulee vasta Krabin huudeilta kun sinne ehdin.