maanantai 16. tammikuuta 2023

Lang Suan

Päivän reitti: Lang Suan kilsat 106 km (2741 km). Tämän päivän ajelut meni melko pitkälti samoissa merkeissä kuin eilenkin, eli "katson autiota hiekkarantaa" ja "ei lämmin luita riko". Alkuun ajelin isompia teitä, mutta sitten kun suuntasin rannalle, tarjolla oli hyvinkin kapeaa kulkuväylää. Siinä vaiheessa kun aloin suunnittelemaan majoittumista, huomasin, että rannikolla ei ole eikein mitään tarjolla, niin otin sit suunnan tänne pikkukaupunkiin, joka ilmeisesti on nimeltään Lang Suan. Ihan mukavan oloinen kaupunki, paljon hyviä ruokapaikkoja ja edullista, laadukasta majoitusta. Huomiselle jäi reilu satku Surat Thaniin, mikä on ihan jees. Ajelen sen varmaan suht suoraa reittiä, koska huomisella legillä ei ole kummoisia rantamaisemia odotettavissa. Tänään ajeli 3 muutakin retkipyöräilijää vastaan. Yks pariskunta ja sit yksittäinen jantteri. Kyllä täällä siis muitakin fillaristeja on. 

Kieltämättä muutaman kerran iltapäivällä aika kaihoisasti muistellut niitä Chiang Main viileitä päiviä kun siellä ajelin. Täällä vaan pitää lähteä auringon noustessa seiskalta liikkeelle ja sit ajettava sen mitä jaksaa ja ennen iltapäivän kuumimpia hetkiä olis hyvä jo olla ilmastoidussa huoneessa. Hieman samalla taktiikalla kun 2014 ajoin Vietnamissa. Tosin ei täällä vielä ihan niin kuuma ole.

Eilen unohtui toi illallinen kokonaan ja aamulla sit olikin hieman enemmän nälkä. On kyllä muutama gramma saattanut lähteä poskista viiden ajoviikon aikana. Hetki sitten kävin hakemassa pikku iltapalaa viereiseltä torilta. Päädyin ostamaan kotitekoisia makkaroita. En tiedä mistä lihasta ne oli tehty, mutta todella hyviä ne oli. Ne syötiin miedon chilisoossin ja etikassa marinoitujen inkivääri tai galangal siivujen kanssa. Oli kyllä todella hyvä kombo, tuota pitää testata himassakin. Surat Thanissa oli ainakin aikaisemmin ihan älyttömän hyvä ruokatori iltaisin. Kiva maistella kaikenlaisia pikku juttuja mitä niissä kioskeissa valmistetaan.

Eipä täältä tämän kummempaa just nyt, muutama kuva loppuun: 

Lang Suan joki


"Katson autiota hiekkarantaa..."

Bang Mut joki



Reitti oli ajoittain erittäin hieno



Rauhaa maan päälle