sunnuntai 22. tammikuuta 2023

Nakhon Si Thammarat ja Ranot

Eilinen reitti Nakhon Si Thammarat kilsat 105km (3070 km) tämän päivän reitti: Ranot kilsat 120 km (3190 km). No niin, hieman päivityksiä täältä lomalaisen arjesta. Pari todella erilaista ajopäivää takana. Khanomin pizzaperjantai vaihtui pariksi bisseksi ja jotain kanacurrya, pizzeria kun oli kiinni. Pääsin kyllä Khanomista ajoissa liikkeelle. Tiesin, että siinä on heti mukavaa ajamista tarjolla. Toi uusi rantareitti Khanomista etelään on ihan vuoristorataa. Todella jyrkkiä nousuja ja laskuja ja tie on vielä osittain tehty betonista, ilmeisesti siksi, että sateellakin renkaassa olis jotain pitoa. Mäet ei ole korkeita, mutta ne on todella jyrkkiä. Alamäkiin laukkujen kanssa on jarrutettava kunnolla, että fillarilla pysyy tiellä. Jalat tuntui olevan sen verran jiirissä, että ei sentään tarvinut fillaria taluttaa ylämäessä. 

Eilen oli havaittavissa ympäristössä pari muutosta aikaisempiin päiviin. Ensimmäinen liittyy ihmisiin, eli eilen oli havaittavissa eka kerran huivi päässä liikkuvia naisia. Se oli melko alueellinen ilmiö Tha Sala nimisen kylän ympäristössä tunnin ajon aikana yli 90% naisista käytti huivia. Moskeijoita oli myös paljon. 3 vuotta sitten ajelin samaa reittiä ja silloin en tehnyt tuollaista havaintoa. Iltapäivällä kun saavuin Nakhon Si Thammaratin kaupunkiin, siellä taas en nähnyt kenelläkään huivia päässä. Toki sen tiedän, että mitä lähemmäs Malesiaa mennään, niin sitä muslimiväestö on enemmistönä Thaimaan puolellakin. Muuten uskonnon vaihtuminen ei vaikuttanut katukuvaan sen kummemmin. Naiset ja tytöt huristelivat skoottereillaan asioilleen aivan kuten budhhalaiset sisarensa, ainoastaan huivit hulmuten. Nakhon Si Thammaratissa asuin uudessa hienossa hotlassa, mistä maksoin 12€. Se oli varmaan kiinalaisten omistama hotelli. Siinä kaupungissa oli muutenkin kiinalaiset vahvasti näkyvissä. Muutama kiinalainentemppeli ihan kaupungin keskustassa. Tänäänhän alkoi kiinalainen uudenvuoden vietto ja sitä herkkua on sitten 15 päivää tiedossa. Katselin huomiseksi hotelleja, Hat Yai, mikä on eteläisen thaimaan suurin kaupunki on käytännössä bookattu täyteen. Naapurikaupunki Songhlasta sain kämpän pariksi päiväksi. Malesiasta varmaan tulee jengiä juhlimaan Thaimaan puolelle. 

Tänään oli mukava ajella kovaan myötätuuleen tasaista tietä kokopäivä. Puolen päivän aikaan alkoi tummia pilviä kerääntyä taivaalle ja aloin tähyilemään majoitusta. Jouduinkin vetämään hetkeksi suojaan, kun ihan reipas sadekuuro iski pari kilsaa ennenkuin olin hotlassa. Tänään sit iltapäivällä on vuoron perään satanut vettä ja välillä paistaa. Näillä kulmilla satelee huomattavasti enemmän kuin tuolla auringonlaskun puolella. Tän päivän reitin varteen oli rakennettu todella paljon tuulivoimaloita. Oli niitä siinä jo 3 vuotta sitten, mutta nyt niitä oli rakennettu moninkertaisesti lisää. Tuulta täällä tuntuukin riittävän. Mulla on nyt aika paljon kuvia, niin pistän vaan eilisen kuvat ja latailen niitä Songhlassa lisää. Muistaakaahan nyt juhlia pari viikkoa kiinalaista vuoden vaihdetta...

Khanomin piitsejä kuvattuna vuoristoratatieltä




Nyt vuorossa alamäki

Thaimaan itärannikon ruuhkaisin piitsi

Hotlan linnut kiroili englanniksi, saas nähdä oppivatko suomea

Kiinalaisten bileet näkyy Nakhon Si Thammaratissa



Vuonna 2016 kuollut kuningas maalattuna
Mahtava väritys mirrillä ja heti kauhea pörinä kun hieman rapsutti

Kyllä on hieno

Illan päätti banaanipannari, pitkästä aikaa - aivan mahtava