keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Arrivederci Italy - see you soon !

Päivän kilsat 127 km yhteensä 694 km, Reitti  Brindisi - Bari

Eilen oli kiva ajella monen välipäivän jälkeen. Selvästi Brindisissä suoritettu lepo ja oikeanlainen tankkaus antoi voimia pitää ihan kelpo vauhtia eilisellä etapilla. Limoncellon vaikutusta ei tietenkään voi väheksyä.

Ajelin tosiaan Ostunin ja Alberobellon kautta Brindisin satamaan. Ostunin vanhan kaupungin pystyin lähes missaamaan, se jäi hieman reitiltä sivuun ja sit kun istahdin kahville, miten, että onhan noita nähty ja voihan siellä käydä ens kerralla...
Alberobelloa lähestyessä maisemaan ilmestyi Trullo tai Trulli taloja. Veikeän näköisiä kämppiä, liekö niillä ollut jokin käytänöllinen syy, miksi ne on rakennettu tuollaisiksi. Alberobellossa on yksi kaupunginosa täynnä noita taloja.
Bariin saavuin jo hyvissä ajoin. Oli aikaa syödä ja ottaa pari palautusbisseä. Laivaan pääsy ja lippujen vaihto olikin kyllä oma lukunsa. Tuli mieleen ehdottaa, että tulkaa vaikka Helsinkiin katsomaan kuinka homma hoidetaan. Dubrovnik laivalla oli selvästi takana loistava tulevasuus. Puoli kolmen aikaan yöllä putosin lähes sängystä, kun oli hieman merenkäyntiä. Kyllä se kippo kuitenkin Dubrovnikiin asti seilasi. Laivaan pääsyä odotellessa juteltiin toisen matkapyöräilijän kanssa. Kaveri kertoi aloittaneensa harrastuksen 57 vuotiaana ja nyt 69 vuotiaana ihmetteli, miksi hän edelleen ajaa... Ehdotin sällille, että kannattaa olla toukokuun puolivälin jälkeen Dolomiiteilla, siellä ajetaan mielenkiintoisia Giro Italian etappeja. Kaveri aikoi suunnata sinne.