lauantai 15. huhtikuuta 2017

Bosa

Eilen ajoin läpi Ossin ja Tissin, tänään jäin Bosaan.

Päivän kilsat 52 km yhteensä 313 km. Reitti:  Alghero - Bosa

Aamulla kun lähdin liikkeelle, tiesin heti, että ajaminen ei ole herkkua tänään(kään). Jalat oli kyllä melko liekeissä, mutta ihan vaan kivun vuoksi... Hissukseen nitkuttelemalla ajelin mäkisen reitin. Tuollekin pätkälle nousua oli 807 metriä kiivettävää. Ihan hulppeita alamäkiäkin, Garminin mukaan maksimi nopeus näytti olevan 52km/h. Onneks toi fillari kulkee aika tasaisesti noiden laukkujen kanssa alamäkeen.

Tutkiskelin karttaa ja totesin, että pitää ottaa nopeampi liikkumistapa käyttöön, että ehtii maanantai illaks Cagliarin laivalle. Ajelen huomenna 30 kilsaa sisämaahan Macomeriin ja hyppään siellä junaan. Illaks sillä Cagliariin, niin sit jäis maanatai palautumispäiväksi. Ylämäkeä on huomennakin koko matkan, mutta nousua ei pitäis tulla kuin joku 600 m vertikaalia.

Bosa on ihan kiva paikka. Jonkin verran päivällä ajelin kylillä ja äsken kävin syömässä. Toi syöminen on kans tietynlainen haaste täällä varsinaisten turistialueiden ulkopuolella. Päivällä kun ajopäivä on pulkassa, yksikään ravintola ei ole auki, koska täällähän syödään aikaisintaan 20 aikaan. Lounasta saattais saada matkan varrella, mutta jos jonkun pastan tempaisee, niin sit kyllä ajaminen loppuu muutamaksi tunniksi. Kyllä tossa muutama päivä menikin välillä ihan sämpylöillä tai paniineilla, kuten niitä täällä kutsutaan. Hyviähän ne on, mutta kyllä välillä lämmin ruokakin vois maistua.

Tossa pikku maisemakuvasetti. Toi reitti on yksi Italian hienoimmista maisemareiteistä. Kaunista mutta suhteellisen karua.

Alghero aamutuimaan

Aamu cappuccinon join tuossa.







Vihdoin Bosa näkyvissä