sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Zadar

Päivän kilsat 77 km yhteensä 1063 km. Päivän reitti  Sibenik - Zadar

Alkuun hyvää vappua kaikille.
Vappuhan on työläisten juhla, joten sen kunniaksi punainen ruusu.

Olipas lungi ajopäivä, tasaista maastoa, loppumatkasta jonkin verran vastatuulta. Keskari oli varmaan jonkin verran yli 20km/h ennen Zadaria, mutta työntelin aika pitkään fillaria tuolla vanhassa kaupungissa kun etsiskelin kämppää.
Jossain vaiheessa päivällä muistui mieleen, että lomaakaan ei ole enään kuin kaks kuukautta. Taisinpa siinä huudahtaa muutamaan otteeseen, että "loma loppuu..."! Joskus puolimatkassa ajoin se britti herrasmiehen kiinni, jonka kanssa oltiin Bari - Dubrovnik lautalla. Annoin hänelle hieman vetoapua, kunnes pysähdyin syömään evääksi tekemiäni metukkaleipiä. Ajoin kaverin kyllä vielä uudelleen kiinni ennen Zadaria.
Tänään oli hieman hankaluuksia löytää kämppää. Täällä on aika paljon porukkaa ja tietty mulla ei ollut mitään varauksia. Kyselin muutamista paikoista ja soitinkin yhteen mestaan. Kaveri lupas pistää tekstarina osoitteen, mistä voin hakea avaimet. Vartin päästäkään tekstaria ei kuulunut, joten huomautin asiasta enkuksi ja totesin loppuun suomeksi, että pidä tunkkis. Sit ajelin hieman ulos vanhasta kaupungista ja löysin majoituksen. Talon emännällä on makee puutarha, mistä kukkakuvat on otettu. Kun kyselin huonetta, hän kertoi, että se pitää siivota ensin. Kysyi, että sopiiko, että odotan puutarhassa 15 minsaa oluella sillä aikaa kun hän siivoaa. Kaupat tehtiin välittömästi.
Todella hieno paikka tämä Zadar, mutta kieltämättä hieman ähkyä pukkaa noihin vanhoihin kaupunkeihin. Ei jaksa enään kuvata niitä, vaikka upeita ovatkin.
Näillä eväillä jaksaa polkea

Pro tason grillibileet

Metukkaleipä maistuu vesistön äärellä

Nuoralla kävelijä Zadarissa


Tuosta se kaveri nousi jaloilleen

Tuossa kerrostalossa voisin asustella