tiistai 18. huhtikuuta 2017

Napoli - Amalfin rannikko - Salerno

Päivän kilsat 89 km yhteensä 432 km. Päivän reitti: Amalfin rannikko

Laivamatka meni buenosti, söin hyvin ja nukuin kunnolla. Aamulla oli hyvä fiilis ajella. Napoli on kyllä oma lukunsa ihan kaikessa. Nyt ne oli pistäneet koko keskustan läpimenevät tiet remonttiin. Oli kyllä kohtuullinen härdelli ja jäljellä oleva tieosuus on vanhaa mukulakivi laattaa tai taitaa olla jostain laava laatasta tehtyjä. Aivan uskomaton röykkyytys, kun ajeli. Ihme, että ainoastaan kerran laukku irtos ajon aikana. Oli kyllä juhlallista, kun reilun 20 kilsan jälkeen pääsi tasaisemmalle pinnalle.

Amalfin rannikko ja oikeastaan se pohjoispuolikin, missä on Sorrento, on kyllä mielettömän hienoa. Tän päivän reitti kesti pisimpään, kuin aikaisemmat ja ihan vaan sen vuoksi, että joutui kokoajan pysähtymään ihastelemaan maisemaa ja ottaan kuvia. Jotenkin oli siellä Sorrenton puolella sellainen fiilis, että voi tulla pitkä päivä ja pysähdyin lunchille. Vedin kunnon spagettisysteemit ja se oli kyllä erinomainen ratkaisu. Tarjoilija tyttönen tuli kyseleen, että meinaatko pystyä ajamaan spagetin jälkeen. Siinä oli nimittäin ihan kunnolla jyrkkää nousua heti tarjolla muutamia kilometrejä. Ihan hyvin se kyllä meni ja energiaa riitti hyvin, vaikka saavuin Salernoon vasta puoli kasin aikaan illalla. Amalfin rannikko on kyllä ehdottomasti yksi kauneimpia alueita missä ole käynyt.

Just vilkuilin hieman noita kuvia, ne on hieman sumuisia. Tänään nimittäin sain vettä niskaan eka kerran tämän reissuan aikana. Lähes koko päivän oli todella pilvistä ja siinä lomassa tuli sit varmaan 5-6 sadekuuroa.
Mulla on niin paljon noita kuvia tuolta alueelta, että pitää katsella ne paremmalla ajalla kunnolla ladata niistä sit pikku slide show tohon sivupalkkiin. Juuri saamani tiedon mukaan, Brindisissä pistetään sauna lämpenemään, kunhan pääsen sinne, joten pitää tässä vielä suunnitella nopein reitti sille suunnalle.

Tossa kuitenkin muutama kuva vielä eilis illalta Cagliarista ja tän päivän alkupätkältä.
Cagliari kuvattu laivasta

Cagliari
Noilla eväillä fillari liikkuu

Napolin laattakiveä. Toi on vielä hyväkuntoista