maanantai 1. toukokuuta 2017

Novalja

Päivän kilsat 77 km yhteensä 1140 km.  Päivän reitti   Zadar - Novalja

Tänään oli vimpan päälle kiva ajella. Suht tyven keli, mollukka paistoi täysillä. Olin jopa niin innoissani, että tossa Pagin kohdalla, kun olis pitänyt vaan ajella rantabulevardia pitkin, niin lähdin kiipeämään vuorille. 100 m vertikaalia kun olin tahkonnut, muistui mieleen, että tälle päivää ei pitänyt olla mäkiä ollenkaan.
Varmaan luukutin puhelimesta just silloin timanttista ysärijyystöä niin kovaa, että garminin reitiltä poikkeamisohjeet meni ohi. Reitti sinällään johti ihan oikeaan paikkaan, mutta oli pidempi ja vähintään 400-500 m vertikaalia enemmän. Noh, siitä hyvästä päätin palkita itseni huomenna lepopäivällä. Tämä majatalo on ihan jees, näillä on jopa uima-allas ja hyvät pöjötystuolit.Tämä on tällä reissulla jo toinen majatalo, missä olen  sesongin ensimmäinen asiakas. Tänään vielä uima-allasta täytettiin, kun parkkeerasin fillarin pihaan.
Täytyy huomenna hieman suunnitella, miten reissu etenee. Giro alkaa vasta 5.5 Sardiniasta ja siinä menee tovi, ennenkuin sirkus tulee Pohjois Italiaan. Noh, pitää ottaa muutama lasillinen punkkua palautusjuomaksi ja sit saa hyviä ideoita.

Tänään oli spooky fiilis, kun siirryin tänne saarelle ton pikku sillan jälkeen. Maisema muuttui ihan kuin olis kuussa tai oikeastaan Negevin autiomaassa Israelissa. Oikeastaan mitään kasvillisuutta ei ollut missään, merta ja kalkkikiveä ainoastaan näkyvissä.
En tiedä, onko tällä saarella edes nimeä, mutta Novaljan kaupungissa oon jokatapauksessa. Ihan makee kaupunki, toi satama/rantabulevardi oli todella hieno. Lisäksi plussaa siitä, että tällä kertaa tässä kaupungissa ei ole UNESCOn suojelemaa vanhaa kaupunkia...

Tossa muutama kuva matkan varrelta.
Kuten tarkkasilmäiset huomaavat, kyllä täälläkin vappuna lunta löytyy.

Ihan peilityyni meri

Tämän sillan jälkeen alkoi paikalinen Negevin autiomaa


Kannatti kiivetä 200 m vertikaalia maiseman takia...

Novaljan rantabulevardi