lauantai 29. joulukuuta 2018

Edelleen Phnom Penh

Jässähdin ihastelemaan Mekongin maisemaa täältä 11 kerroksesta. Tänään lauantaina on kuitenkin hieman liikahdettava, kun hotelli on bookattu täyteen. Tuosta naapurista löytyi ihan kelvollinen, missä on uima-allaskin, joten vaihdan tämän maisemakonttorin ulkoilma avokonttoriin.
Luulenpa, että kaupunkikierrokset sinällään rajoittuvat tuossa Mekongin rantabulevardilla patsasteluun. Olen aikaisemmilla vierailuilla käynyt tutustumassa alueen julmaan lähihistoriaan, joten annetaan sen nyt olla. Nyt olen lähinnä pöjöttänyt, nautiskellut erittäin hyvien intialaisten ravintoloiden antimista ja onpa tuossa muutama bisukkakin otettu terdellä. Olen myös pohtinut aikataulua ja reittiä, miten ajelen Bangkokiin. Mekong jatkaa matkaansa Etelä-Kiinan mereen, minä suuntaan kohti Siaminlahtea.
Thaimaan rajalle on kutakuinkin 300 kilsaa. Täällä Cambodian puolella tuo on varsin karua seutua, eikä majapaikkojakaan oli liiaksi tarjolla. Siinä joutuu ajamaan luonnonpuiston läpi. Olen ajellut osan tuosta reitistä bussilla 2014, mutta kovin paljon siitä ei jäänyt mieleen. Rajanylityspaikka on ihan rannikolla, Koh Kong on viimeinen kaupunki Cambodian puolella. En oikeastaan voi mennä Thaimaahan ennenkuin 3.1, kun saan rajalla ainoastaan 15 vrk oleskeluluvan ja lento himaan lähtee 18.1. Ajatuksena olis käydä huuhtelemassa tämän villin lännen pölyt pois perusteellisemmin Thaimaassa joko Koh Changin tai Koh Sametin saarella. Siitä on sitten kohtuullisen lyhyt siirtymä Bangkokiin.
Ihastelen tässä vielä hetken tuota Mekongin maisemaa, ennenkuin pakkaan laukut jälleen kerran ja siirryn tuonne altaalle. Noiden kuvien kera toivottelen oikein mukavaa vuoden viimeistä viikonloppua kaikille.

Aamujumppa Mekongin rantabulevardilla menossa

Joku vielä nukkuu 

Tonle Sap joki, joka yhtyy tällä kohtaa Mekongiin

Surly jäi ulos parkkiin, onneks hotellin security on tarkkana

Perkele guest house voisi myös toimia

Kadulla on hyvä kuivattaa fisua

Kädelliset serkkumme liikkuvat linjoja pitkin

Riksakuskit odottaa asiakkaita



Kyltti yhden ravintolan miestenhuoneesta