keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Paksessa tarkenee

Päivän kurvailut 24km yhteensä 992km.

Tänään on todella lämmin. Kävin aamulla kurvailemassa ympäriinsä, mutta puolen päivän aikaan oli parempi vetäytyä ilmastoituun huoneeseen huilimaan. Huomenna saa taas marinoitua tuossa paisteessa 130 kilsan verran, joten se riittäköön. Tässä on mennytkin jo monta päivää, että ei ole tarvinut ilmastointia kytkeä majatalossa päälle. Tänään se on kyllä tarpeen. Kävin aamupäivällä hieronnassakin. Listalla oli sport massagea ja sitä sitten tilattiin. Kaveri kyllä runttasi takareisiä siihen malliin, et saa nähdä liikkuuko Surly huomenna mihinkään. Tarkoitus olis tuutata aamusta liikkeelle ja ajaa 130 km etelän suuntaan. Siihen yöksi, sit seuraavana aamuna lyhyt siirtyminen läheiseen satamaan, mistä pitäis päästä veneellä Don Detin saarelle. Siellä sit jokunen päivä pöjötystä Mekongin varrella. Katselin just majoitusta, siellä oli muutamissa majataloissa uima-allas, sellainen vois olla ihan asiaa näillä lämmöillä. Ilmahan ei tästä yhtään viilene, kun matka jatkuu Phnom Penhin suuntaan. Voipa olla, että oon joulun yli siellä, mutta en tee mitään etukäteisvarauksia.

Pakse on nyt käytännössä hyvinkin nähty. Ei oo mikään suurkaupunki, toisaalta eipä ole Vientianekaan, vaikka on maan pääkaupunki. Lähinnä kai tämä vois olla Aasian Tornio. Japanilaisten tekemä massiivinen Nippon silta  Mekongin yli jota pitkin pääsee Thaimaahan. Tässä kohtaa Mekong ei ole rajajoki, vaan Thaimaan rajalle on vielä joku kymppi vielä matkaa. Tänään kun ajelin tuon sillan yli, niin Thaimaahan johtavan tien asfaltti oli kyllä erinomaisessa kunnossa, toisin kuin tuo Cambodiaan johtava tie. Noh, kyllä sitäkin herkkua tässä pääsee vielä ajamaan. Tossa Mekongin rannalla on hitonmoiset pengerrystyöt menossa. Siihen kai tehdään oikein kunnollinen rantabulevardi. Jokea ruopataan ja heikkaa siirretään rantaan. Varmaan siitä ihan hieno tulee jonkun vuoden päästä.

Täytyy vielä käydä pistämässä ketjuihin öljyä, niin kaikki on valmiina aamun starttia varten. Ihan auringon noususta en vielä lähde, kun hotlassa on hyvä aamiainen, niin vedetään kunnon tankkaus ja sit vasta liikkeelle.

Pari päivää katselin, että olisko täällä kamerakauppaa. Yks löytyi jossa myytiin älyttömällä hinnalla ihan surkeita kameroita. Joudutte siis tyytymään edelleen Nokialaisen kännykän kuviin.

Japanilaisten tekemä NIppon siltaa pääsee Thaimaahan

Neuvostoliittolaiset ehtivät rakentamaan sillan Mekongin sivuhaaran yli

Pengerrystyöt menossa

Mekongin vesitaksi

Ilmeisesti Vietnamilainen temppeli Mekongin rannalla

Nippon silta toisesta suunnasta. Mekong on tuolla kohtaa reilun kilometrin leveä

Joku käsittämätön palatsi, mitä ei ole merkattu karttoihin

Hellepäivän hedelmiä