tiistai 11. joulukuuta 2018

Kohti Mekongia

Päivän reitti;   Koilliseen   141km yhteensä 384 km.

Kerrassaan kiva ajopäivä, Heräsin ajoissa, joten olin jo satulassa 06.50, lähes samoihin aikoihin kun duuniinkin lähtiessä... Aamulla oli pilvistä ja todella mukavan viileää eli noin 23 astetta. Puolen päivän aikoihin aurinko pääsi paistamaan ja lämmöt nousi taas yli 30 asteen, mutta kaikenkaikkiaan huomattavasti miellyttävämpi keli kuin eilen. Koillisesta puhaltava tuuli taitaa olla vallitseva tuulensuunta. Toivottavasti se ei sit heti vaihdu, kun käyn Vietnamin rannikolla kääntymässä.
Oli tarkoitus tänään pysähtyä jo hieman aikaisemmin, mutta se resort oli keskellä ei mitään, joten ajelin vielä Tovin Surin kaupunkiin vievän tien varrelle.
Täällä ei todellakaan ole totuttu turisteihin, ihmiset tuijottaa hämmentyneen näköisenä. Eipä tuo sinällään mitään haittaa, enkkua ei osaa juuri kukaan, joten eipä tarvitse turhaan jutella. Pari munkkia käveli tänään tien reunassa ja toinen kyseli, että mihin olen menossa. Vastasin, että Vietnamiin ja se aiheutti jossain määrin pään puistelua. Eivät ilmeisesti olleet vietnamilaisen kahvin ystäviä.

Huomasin tänään, että tuo blogin sivussa oleva reittikartta ei ihan pidä paikkansa. 3 ensimmäistä päivää ajelin hieman eri reittiä. Huomenna Surin kaupungissa olen taas oikealla reitillä kunnes se taas vaihtuu...

Aamusella pääsin jo hieman kiipeämään mäkeä, tais tulla noin 200m vertikaalia. Kyllä siinä hiki valui, vaikka ei edes ollut mikään helle. 280 kilsaa olis vielä Mekongille matkaa. Sen ajais kyllä kahdessa päivässä, mutta majoituksen löytäminen on haasteellista, joten jätän varmaan kolmannelle päivälle pikku nypyn ajettavaksi. Sit vois pitää päivän tai kaksi palautusta Mekongin molemmilla puolilla.

Kamera näytti sanovan sopimuksen lopullisesti irti. Noh, onhan tuo mukana kiertänytkin Vitenamista Ukrainan rintamalle ja moniin muihin paikkoihin. Joudutte varmaan tyytymään kännykän näpsyihin, täällä suunnalla ei kamerakauppoja ole näkyvissä.

Tuossa kuitenkin päivän kuvasaldoa;
Kaikenlaista vaaraa on edessä, mutta baana on kuosissa

Kivasti varjostaa nuo puut välillä

Pussu nuudelikeittoa, erittäin hyvän makuinen lounas

Frouva ottaa mutakylpyjä
Kätevät värikoodit tän resortin huoneissa

Tuleva vahtikoira, mulla on ollut aikaisemmin Thaimaalaisten koirien kanssa pikku ongelmia. Niillä on tapana jahdata fillaristeja sekä yksin, että laumassa. Yleensä se johtava koira yrittää näykkiä pohkeita ja akillesjänteitä. Tälläkin reissulla lähes 10 koiraa on spurtannut mun perään ja räksyttäneet, mutta toistaiseksi jokainen on luopunut hyvin nopeasti.

Päivällisen tilaaminen oli hieman haasteellista, kun kukaan siinä paikassa ei puhunut enkkua. Löysin yhden kuvan ruoka-annoksesta ja kokkifrouva nyökytteli hyväksyvästi. 10 min päästä mulla olikin juuri sellainen annos edessäni. Parin ekan ajopäivän jälkeen unohtui nuo palautus Changit, tänään piti korjata tilanne. Täällä turismi eikä oikein mikään muukaan ole nostanut hintoja. Tuo setti maksoi hieman alle 3 euroa.