keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Isan tämä Thaimaan Pohjanmaa

Päivän reitti;   Thaimaan Pohjanmaa   124km yhteensä 508km.

Tänään oli aikaa muistella viime kesän Pohjanmaan läpi ajoa, kun puskin vastatuuleen kymmeniä kilometreja suoraa tietä. Suurimpia kohokohtia oli, kun näki traktorin pellolla tai sen ainoan kuolleen käärmeen tien reunassa... Oli kieltämättä aika puuduttavaa polkemista, tuulikin oli kohtuullisen kova, joten fillari ei tuntunut liikkuvan mihinkään. Ajelin sit hissukseen, pidin paljon taukoja, join kaffetta ja söin jätskiä. Siinäpä nuo päivän tärkeimmät tapahtumat oli.
Kunnon vastatuuli koko päivän
Muutamia outoja tapahtumia tuossa oli, lounaalla paikallinen frouva ei millään olis halunnut myydä mulle sen safkoja. Höpötti vaan, että spicy spicy ja koitti ohjata mut viereiselle tiskille tilaamaan jotain väsyneen näköisiä nuudeleita. Vihdoin sain sille selitettyä, että spicy on hyvä ja hän myi minulle oikein sopivasti maustetun chiliöljyssä kypsytetyn kanahässäkän. Ikinä aikaisemmin en ole tuollaiseen tilanteeseen joutunut. Kai se myyjä ajatteli, että länkkäri ei syö muuta kuin friteerattua kanaa.

Jälkkäriksi hain viereisestä 7/11 kahvia ja jätskiä. Siihen sit tupsahti jenkki kaveri kyselemään meininkiä. Kertoi asuneensa 3 vuotta kyseisellä kylällä ja totesi, että pyöräily on erittäin vaarallista. Kiitin ystävällisesti neuvoista, mitenpä sitä turisti selviäisikään ilman hyviä neuvoja.
Jälkiruoka
Kaikista mahdollisista vaaroista huolimatta selvisin ennen auringon laskua Suwannaphumin pikku kaupunkiin. Kaupungin nimi varmaan kuulostaa paikallisittain lausuttuna hyvin samanlaiselta kuin Bangkokin lentokentän nimi. Täältä löytyi yksi auki oleva majatalo. Ihan kelvollinen paikka, vaikka loistava tulevaisuus on kyllä jäänyt jo taakse.
Fillarista on ketjut juuri öljytty, ajokamat jälleen pesty, joten aamusta lähden puskemaan vastatuuleen kohti Mekongia. Matkaa on jäljellä vielä 165km, joten jään yöksi johonkin sopivaan paikkaan tuossa välillä. Lämmintä riittää, mutta ehkä kroppa pikkuhiljaa tottuu lämpimään. Ja tunnetusti lämmin ei luita riko.
Tuossa vielä muutama kuva, kamera on siis kaputt, mutta kännykällä jotain näpsyjä.