lauantai 15. joulukuuta 2018

Savannekhet

Päivän reitti;   Laosiin  20km yhteensä  695km.

Jälleen tuli ylitettyä yksi Friendship bridge Mekongin yli Thaimaan  ja Laosin rajalla. Rajan ylityksessä ei ollut mitään ihmeellistä. Siinä kun odottelin Thaimaan puolella passin ulosleimausta, yks rajapoliisi tuli höpöttämään jotain Nong Khaista ja mä en oikein ymmärrätänyt hänen viestiään. Myöhemmin tuli mieleen, että olisko kaveri ollut viime reissulla Nong Khain raja-asemalla duunissa, kun tulin Thaimaahan Laosista. Fillarin joutui Thaimaan puolella laittamaan bussiin, se on normi setti. Mä luulen, että pääsin viime reissulla  livahtamaan Vientianessa Laosin puolelta ja ajelin fillarilla sillan yli Thaimaan puolelle. Ehkä se oli syynä miksi mut muistettiin vieläkin... Laosin puolella homma toimi hyvin. Passiin leimat ilman viisumi kikkailuja. Rajapoliisi kyseli kohteliaasti, mihin oon menossa ja se riitti hänelle. Tuolla maahantuloleimalla saa sit olla täällä 14 päivää.

Olen nyt täällä Savannekhetissa pari päivää. Tämä vaikuttaa oikein mukavalta pikku kaupungilta. Hieman samoja piirteitä, kuin Luang Prabangissa, mutta turisteja täällä ei ole kuin muutama.
Eilinen palaveri Mr Changin kanssa ei vielä tuonut mitään päätöksiä reissun suhteen. Hän suositteli tulemaan tänne ja keskustelemaan Mr B Laon kanssa. Tänään auringon laskiessa istuimme Mekongin varrella ja pähkäilimme erilaisia vaihtoehtoja. Vietnamilaista kahvia saa täältäkin, joten sen vuoksi ei tarvitse ajaa Vietnamiin. Muutamia erilaisia variaatioita tulikin mieleen tuon mielenkiintoisen tapaamisen yhteydessä. Viimeistään maanantai aamusella on selvillä, mihin suuntaan Surlyn keula näyttää. Siihen asti nautiskelen Savannekhetin oikein mukavasta ilmapiiristä ja eritoten ilmastosta.

Tuossa muuta kuva näiltä huudeilta:
Pikku toimisto heti Laosin vaatimattoman raja-aseman jälkeen. Haiskahtaa hieman kiinalaiselta rahalta

Joku pistänyt Xian Y-7 parkkiin futiskentän viereen
Täältä saa loistavia täytettyjä patonkeja...

...ja vietnamilaista kahvia

Kyllä mirrin kelpaa pötkötellä

No nyt löytyi vielä parempi aikka

Aurinko laskee Mekongilla

Lisää kuvateksti