sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Giro Italy Chieti

Päivän kilsat 40km yhteensä 1878 km. Reitin menomatka löytyy tuosta  Chieti

Olipas mielenkiintoinen kokemus nähdä tuo fillarisirkus mikä näihin Grad Tour kisoihin liittyy. Siinä sai hieman esimakua, kun nitkutti reilut 300m vertikaalia tuonne kylään. Tänään oli lämmin, kun kiipesin, niin hiki valui solkenaan. Garmin näytti keskilämpötilaksi 34 astetta. Loppunousu kylään oli todella jyrkkä, laukkujen kanssa näillä kukkakeppi jaloilla ei mitään mahkua ajaa ylös.
Itse kisaamisen kannalta kisaa katsellessa pitää olla jotain tietolähdettä, että tietää miten kisa edistyy. Olin aivan väärässä, kun kuvittelin, että tuolla kylässä on screeni, mistä voi seurata kisoja. Ei siellä mitään ollut ja paikallisissa baareissakin tuli futista, koska lähetys kisasta alkaa yleensä vasta pari tuntia ennen kisan loppua. Varmaan toi Chietin nousu tuli jo lähetyksessä, mutta toki silloin piti olla ulkona katsomassa kisaa.
Vaikka seurasin kisaa aika jyrkkään ylämäkeen Chietin keskustassa, kyllä se jengi suhahti siitä varsin nopeasti ohi. Telpistä katsellessa hommasta saa ihan vääränlaisen kuvan, kun kuvaa tarjotaan 2-4 helikopterista ja lukuisista moottoripyöristä. Hieno fiilis se kyllä oli.
Porukkaa oli kerääntynyt paikalle jo muutamia tunteja aikaisemmin. Sit noin pari tuntia ennen fillaristeja saapui sponsoreiden karavaani, joka pysähtyi pitämään omaaa showta puoleksi tunniksi. Sit se poistui paikalta ja sen jälkeen tuli kaikkien tallien ennakkoautot, jotka varmaan keräs reitistä viime hetken tiedot. Sit ennen kilpailijoita tuli noin 100 järjestäjien, poliisien ja ties kenen autoa ja saman verran moottoripyöriä. Sen jälkeen tuli kisaajat, muutaman kaverin irtiotto, niiden perässä heti muutaman kymmenen kaverin takaa-ajo porukka ja parin minuutin päästä pääjoukko eli Peloton. Irtiottoporukan jälkeen oli tietty niiden tiimien huoltoautot, kenen ajajia oli siinä porukassa. Sit pääjoukon perässä tuli loput huoltoautot ja taas kymmeniä poliiseja ja järjestäjien autoja.
Kuitenkin karavaani liikkui niin nopeasti, että eka kisaajasta alle 10 minuuttia, niin tie oli normi käytössä liikenteelle. Liikenne alueelle oli kuitenkin katkaistu jo tunteja ennen kisaa, fillarilla tietty pääsi niin pitkälle kuin halusi. Uskoisin, että tuolla aikaisella liikenteen sulkemisella tuolle alueelle estettiin pysäköinti reitin varrelle muutenkin suht kapeilla kaduilla.

Heti kun karavaani oli mennyt, hyppäsin satulaan ja ajoin täpöllä Pescaraan. Täällä ehdin baarissa katsoa viimeiset 10 kilsaa ja Nairo Quintanan hienon mäkivoiton Blockhausille, Spritzin ja mukavien naposteltavien siivittämänä. Pyöräily on hieno laji. Mä katselin sitä aika monta kertaa telpistä, ennenkuin sisäistin, että se on kuitenkin joukkuelaji.

Näihin kuviin ja tunnelmiin. Mä ajan huomenna junalla takaisin Riminille ja sieltä ylihuomenna katsomaan seuraavaa etappia. Tämä on tällä hetkellä voimassa oleva suunnitelma joka voi muuttua aivan yhtäkoska..
Kevyen liikenteen silta Pescarassa

Etualalla Chieti ja taustalla vuoristo, mihin tämän päivän etappi loppui

Näkymä samaan suuntaan kuvattuna Chietistä

Kisaajat tuli vastakkaisesta suunnasta, suht jyrkkää mäkeä. 

Kyllä, olin siellä
Erittäin lämmin keli

Noilla kakspyöräsillä kierretään Giro Italiaa
Ja hitaamman vehkeen kuski myös kuvassa
Kisan kärkikaksikko, takaa-ajajat 50 m päässä
Takaa-ajo porukka
Niiden huoltoautot
Pääjoukko eli Peloton myös alla olevat kuvat pääjoukosta




Pääjoukon huoltoautokolonna


Kisan loppuhuipennus baarin telpistä Pescarassa

Kattaus oli kohillaan, Spritz ja pikku suolaista. Ei jäänyt ikävä suolapähkinöitä...