tiistai 16. toukokuuta 2017

Riminiltä vuoristoon

Päivän kilsat 69km  yhteensä 1947km. Päivän reitti  Riminiltä vuorille

Olipas hieno ajopäivä, alkaa olla fillaristien joulu näillä kulmilla. Heti kun suuntasi Riministä sisämaahan, näkyi todella paljon maantiepyöräilijöitä. Isoja ja pienempiä porukoita. Pysähdyin kahville Bar Barbottoon tossa ton ekan nousun korkeimalla paikalla. Siinä paikassa suorastaan aisti pyöräilyn historian, kuinka paljon se italialaisille merkitsee. Se baari oli Barbotton kuuluisan nousun reitillä ja Giron reitti on kulkenut lukuisia kertoja siitä. Valokuvia löytyikin ainakin reilun 40 vuoden takaa, saattoi olla pidemmältäkin ajalta. Niihin aikoihin kisaajat pysähtyivät välillä syömään ja saattoipa olla, että lounaalla otettiin pastan kanssa punkkuakin. Kundi joka piti paikkaa, oli ihan innoissaan, kun ajoin retkipyörää laukkujen kanssa. Se on kuitenkin täällä pyöräilyn luvatussa maassa kuitenkin suht harvinaista. Jos retkipyöräilijöitä näkyy, niin harvemmin vuoristossa ja yleensä he eivät ole italialaisia. Jos liikutte noilla kulmilla, kaveri tekee älyttömän hyviä piadinoja.

Nyt oon yötä Acquapartitan kylässä. Kylä on reilu 700 m korkeudella. Huomenna kiipeän tuonne Monte Fumaiolon huipulle 1347m korkedelle ja jään odottamaan, kun kisaajat saapuvat sinne. Toi on viimeinen kunnon nousu ja siitä on laskua maaliin enään joku 25 kilsaa. Eli huominen kisa ratkaistaan tuossa mäessä. Pikkuinen haaste on päästä sinne. Tiet suljetaan jo klo 08 ja ihan silloin en vielä ajatellut olla huipulla. Kisaajat tulevat sinne klo 16-17 aikaan illalla. Pitää vaan luottaa siihen, että poliisit päästävät fillaristit tiesulkujen läpi menemään. Edellisellä etapilla se ei ollut ongelma, mutta siellä liikennejärjestelyt olikin ihan erilaiset. Noh huomenna sen näkee. Kilpailijat ajavat jokatapauksessa mun majoituksen edestä, mutta siinä kun painetaan 90km/h alamäkeen, niin eipä paljon mitään ehdi nähdä.
Huomenna kun kisa on ohi, olis tarkoitus ajaa joku 70 kilsaa vielä takaisin Riminille. Mulla on todella makee majoitus tänään. Tän kylän laidalla iso uusi talo, jossa on useita huoneistoja. Mä oon kuitenkin ainoa asukas tänään. Huomenna tämä on kyllä täynnä. Mulla on joku 50 neliöä käytössä, ihan jees 35 egen hintaan...

Kuvia en pysty nyt lataamaan, kun talossa ei ole nettiä ja toi mun puhelimen netti on niin hidas täällä maaseudulla, että kuvat tulee jossain vaiheessa Riminiltä. Sen verran voin kertoa, että tämä kylä on jo tänään koristeltu "Maglia Rosan" väreihin eli pinkkiin, ihan niinkuin Giron kisaa johtavan kaverin paidan väri. Tänään Maglia Rosan saikin itselleen Tom Dumoulin hienon aika-ajon etappivoiton jälkeen.

No yks kuva tähän loppuun tosta kyliltä, pääsette kisafiilikseen...

Muutama lisäkuva vielä reitiltä kun ajelin Acquapartitaan.


Bar Barbotto tarjoaa parhaimmat piadinat

Home sweet home

Näkymät mun pihalta

Sorsatkin ymmärtää peesin merkityksen