perjantai 5. toukokuuta 2017

Monfalcone

Päivän kilsat 103 km yhteensä 1375 km. Päivän reitti Rijeka - Monfalcone

Olipas kiva viettää aikaa Kosovon aikaisen duunikaverin kanssa. Tänään vielä treffattiin yhdellä huoltsikalla makiaattojen merkeissä, ennenkuin otin suunnan kohti Sloveniaa ja Italiaa.
Vettä sateli tasaisesti heti aamusta asti. Siinä vaiheessa kun kiipesin Kroatian/Slovenian raja-asemalle, oli jo suhteellisen kylmä. Se asema ei ole kuin 700m korkeudella. Kaikkein kylmin vaihe oli sieltä alas lasku, kun kroppa ei tuottanut lämpöä. Sit kun pääsi Italian puolelle, keli parani ja ajokin maittoi hieman paremmin. Päätin, että satku saa riittää tänään.
Olen Monfalconen kaupungissa tai sen lähistöllä. Äsken kävin hakemassa pullon punkkua palautusjuomaksi, läytyi vielä Puglian alueen punkku, joten olettaisin palautumisen olevan tehokasta. Parin lasillisen ja sääennuste tarkistuksien jälkeen piirtelin reittejä uusiksi. Otan suunnan huomenna Venetsiaan tai itseasiassa Lido de Jesoloon, joka on ihan Venetsian kupeessa. Olin siellä 2008 tourilla muutaman päivän. Todennäköisesti siitä jatkan Veronan suuntaan ja alppien yli junalla. Tänään paleli jo ihan riittävästi 700 m korkeudella ja alppien ylityksessä tulee noin kilsa lisää korkeutta. Jos menis tonne Munchenin suunnalle potkimaan autojen renkaita muutamaksi päivää.

Tässä kioskissa missä mä yövyn, ei ole kunnollista nettiyhteyttä, joten kirjoittelen huomenna lisää ja pistän kuvia, kunhan pääsen tonne Jesoloon.