torstai 4. toukokuuta 2017

Rijeka

Päivän kilsat 132 km, yhteensä 1272km. Päivän reitti  Novalja - Rijeka

No niin, aika laittaa viimeiset tapahtumat blogiin. Tiistain vietin lomaa Novaljassa lähinnä altaalla Kyösti Pietiläisen muukalaislegioonan kirjaa lueskellen ja välillä pyörähdin rannalla vetämässä ahkeruus makiaatot.

Eilen sit aamusta liikkeelle, että ehdin 08.30 lautalla Pagin saarelta, missä Novalja sijaitsee, mantereelle menevään lauttaan. En ollut katsellut reittiprofiilia ja sehän olikin ihan riittävän mäkinen. Siinä pukkas kunnon hiet pintaan heti aamusta, että ehti lautalle. Tiesin että ajopäivä on suht pitkä, jos aikoo Rijekaan ehtiä illaksi. Pistin tiistaina viestiä Kosovon reissun aikaiselle duunikaverille, että yritän olla illalla perillä. Ajamisessa sinällään ei mitään kummempaa. Fillari kulki ihan mukavasti ja voimiakin oli vielä jäljellä kun saavuin Rijekaan. Garminin mukaan reilut puolitoista kilsaa vertikaalia kiipesin, joten tasaista täällä ei ole oikeastaan missään.
Novaljassa jo hieman hahmottelin aikataulua ja reittisunnitelmaa tästä eteenpän. Giron etapit Dolomiiteillä ajetaan vasta parin viikon päästä, joten sitä nyt en jää näille kulmille odottamaan. Todennäköisesti ajelen alppien yli Munchenin suunnalla. Yritän löytää sieltä sopivan auton ja pakkaan fillarin autoon. Sen jälkeen vois vaikka suunnata katsomaan niitä Giron etappeja. Autolla pääsis liikkumaan nopeammin pidemmät matkat ja fillarilla pääsis sit reitin varrelle. Auto mun pitää ostaa jokatapauksessa, kun myin edellisen ennen Ukrainaan lähtöä. Sääennuste viikon varrelle ei ole kovin hyvä, joten alppien ylitys vesi/lumisateessa kuulostaa jo enemmän työmatkapyöräilyltä ja sitä on lomalla syytä välttää. Voi olla, että otan suunnan kohti Mynkkeniä ja teen ratkaisut joko fiilispohjalta tai sit tilanteen mukaan... Olen jokatapauksessa Rijekassa toisen yön, Damir lupasi esitellä kaupunkia paremmin illalla.

Lauttamatka oli noin 3 kilsaa, lautta saapumassa Pagin saarelle Zigljenin satamaan, Kroatian manner taustalla. Priznan satamasta oli heti passeli reilu 200 m vertikaali mäki.


Surlyn kolmas laivamatka

Pagin saaren kuutamo maisemaa. Zigljen satama kuvassa oikealla alhaalla.

Muutama hieno siltakin oli reitin varrella. E65 tie oli suht rauhallista ajettavaa tähän aikaan vuodesta. Sesonkina en välttämättä haluais fillaroida mutkaisella suht kapealla tiellä, jossa kiireiset turistit ohittelee toisiaan.


Karua saaristoa, kuvattuna mun lounaspaikalta

Silta Krk saarelle Rijekan eteläpuolella

Bakarin kaupunki Rijekan kupeessa

Bakar toisesta suunnasta, taustalla massiiviset moottoritie sillat