tiistai 23. tammikuuta 2018

Fang

Päivän reitti:   Chiang Mai - Fang 152km/837km

Tänään oli kyllä hyvä ajopäivä. Matkaa kertyi suht reippaasti, pikkuinen mäkikin tuossa oli matkalla, mutta ajo tuntui mukavan kevyeltä, ikäänkuin pintakaasulla. Parin päivän pöjötys Chiang Main toimistolla ja hyvät palauttavat juomat näköjään sai ihmeitä aikaan.

Kaupungista ulosajo oli aika hektistä, mutta niin se aina tapaa olla. Kaikenkaikkiaan tiet oli loistavassa kunnossa kuten käytännössä koko reissun ajan. Ei tuo pätkä nyt mitään erämaata ollut, sen korkeimman nyppylän läheisyydessä ei kauppoja ollut, mutta muuten vettä ja kaffetta oli hyvin tarjolla.

Matkalle sattui pari todellista huipentumaakin; eka oli varmaan joku 60 km ajon jälkeen, kun poliisit ohjas mut sivuun. Joo, en ajanut liian lujaa, mutta Thaimaan Kuningas oli tulossa samaa tietä pitkin, joten kaikki muu liikenne pysäytettiin. Osasin kyllä jotenkin ennakoida, että näin käy, koska tien reunassa oli ollut jo useamman kymmenen kilsan matkan jokaisessa pienemmässäkin risteyksessa poliisi seisoskelemassa. Onneks niiden logistiikka toimi sen verran hyvin, että vajaan puolen tunnin odottelun jälkeen saattue ohitti paikan ja sen jälkeen pääsin jatkamaan matkaa.

Toinen, vielä huomattavasti merkittävämpi juttu tapahtui tuossa korkeimmassa ylämäessä. Olin jo suht lähellä huippua, kun Buddhalais munkki käveli vastaan. Ensin tervehdittiin ja sen jälkeen hän vielä peukutti mulle oikein kunnolla. Nyt on varmasti hyvää karmaa koko elämän ajaksi tiedossa. 🙏🙏🙏

Just kävin syömässä kylillä, maistoin ihan käsittämättömän hyviä makkaroita. Ne oli niin hyvin maustettuja ja rakenteeltaankin erinomaisia. Tuollaisille olis kysyntää Euroopassa. Kuvittelin, että Saksassa tehdään parhaat makkarat, mutta väärässä olin jälleen kerran.

Huomenna oli tarkoitus tuupata kerralla tuonne Mekong joen varteen, ns kultaisen kolmion alueelle, missä Thaimaan, Laosin ja Burman rajat kohtaavat.

Loppuun vielä kuvasaldoa:

Ping joki ylitetty vielä kerran

Tiellä 107 on kaikenlaisia vaaran paikkoja

Ei olla enään Pohjanmaalla

Tällä lunchilla jaksaa kiivetä mäkiä

Paikallinen kyläkoulu


Edelleen tie 107

Majapaikka Fangissa

Hotellin takapihan näkymät

Maailman parhaat makkarat löytyy Pohjois Thaimaasta