lauantai 13. tammikuuta 2018

One night (or two nights) in Bangkok

No niin, täällä ollaan. Vatsa on täynnä ruokaa, hyvin levätty ja fillarikin on kasassa.

Ihan tuubiin tuo lentomatka ei mennyt, vaikka maailman parhaimmalla yhtiöllä lensinkin.
Dohaan asti matka meni oikein nopsaan, kuopiolaisen Junttanin paalutuskoneiden suunnittelijan kanssa parannettiin maailmaa. Kaveri oli menossa Balille.
Dohaan kun pääsin, niin taululla oli tieto, että mun Bangkokin lento on 7 tuntia myöhässä. Yhtiö ei kuitenkaan halunnut majoittaa meitä hotelliin, johtuikohan siitä, että koneena oli Airbus 380, johon mahtuu 500 matkustajaa. Oli aika pitkä yö torkkua kentällä.

Eilen illalla kuitenkin päästiin Bangkokiin, lento kyllä sujui hienosti, palvelu koneessa on huippuluokkaa. Myöhästymisen aiheutti koneen hätälasku edellisellä reitillä Singaporeen. Joku matkustaja oli saanut sairaskohtauksen Australian ja Qatarin välisellä reitillä ja se sit aiheutti meille 7 tunnin myöhästymisen. Noi uudet koneet on lähes kokoajan menossa, joten menee varmaan muutama päivä, ennenkuin se on taas ajallaan reitillä.

Viime yönä ehdin nukkumaan vasta kahden aikaan, tänään heräilin sen verran myöhään, että aamupalalle ei ehtinyt. Pikkuhiljaa siirreltävä sisäinen kello oikeaan aikaan.

Bangkokissa on yllättävän viileää, siis positiivisessa mielessä. Yleensä täällä on tähän aikaan reilu 30 astetta ja valtava ilmankosteus. Nyt tämä keli on ikäänkuin stadilainen hellepäivä, siis sellainen, mitä viime kesänä ei ollut kertaakaan. Hieman kyllä epäilen, että kelit tästä lämpenee, tämä olis todella hyvä fillarikeli.

Hieman kävin altaalla pöjöttämässä ja sen jälkeen asennuskaljan avulla pistin fillarin ajokuntoon.

Garminiin lataamani kartat ei jostain syystä löydy sieltä, pitää vielä illalla yrittää fiksata ongelma. Sen jälkeen selvitettävä hieman juna-aikatauluja. Ajattelin aloittaa eka legin junalla Ayutthayaan ja fillarointi alkaa sit sieltä.

Eipä täältä tämän kummempaa, just söin ihan jumalaista grillattua kalaa ja vielä parempaa seafood currya. Jos kundit menette ens viikolla syömään Koskelantien Thai Curryyn, niin pyytäkää kokkityttöä tekeen tuollaista...

Oon usein syönyt tossa samassa mestassa. Siinä vieressä on ihan samanlaisia paikkoja, mutta ei se safka kyllä ole ihan yhtä hyvää niissä. Kai tuo on jonkinlainen perheyritys, miehet kokkaa, vanhin kaveri grillaa kalat, pari nuorempaa jantteria veivaa wokkipannulla safkaa. Naiset tarjoilee ja vanhin frouva kerää rahat. Mä söin tuollaisen ison grillatun fisun joka tarjoiltin salaatin kanssa, sit seafood curry riisin kera ja iso pullo Chang bissee. Se maksoi 8 egee. Noin hyvää thaikkusafkaa vaan ei Suomesta saa, maksoipa sit ihan mitä tahansa.

Näihin kuviin ja tunnelmiin...

Tästä se lähtee

Katukeittiötä parhaimmillaan


Seafood Curry - Nam