keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Nong Khiaw

Eilen jäi venematkan jälkeen päivitykset tekemättä, ei sen vuoksi, että olis vedetty matkalla risteilytyyppiset nousut, vaan majatalon nettiyhteys ei oikein ollut jiirissä.

Oli ihan kiva katsella jokimaisemaa, tosin vene oli aika täyteen bookattu ja istumismukavuus ei ollut kummonen. Sentään tottunut istumaan omalla nahkapenkillä, niin tuollainen ryysis veneellä ja puupenkit ei oikein nappaa 😀
Maisemat oli ihan jees, hieman tunnelmaa laski tuo kiinalaisten tekemä pato noin puolessa välissä. Siinä siirryttiin kilsa autollla patotyömaalla ja sit toiseen veneeseen padon alapuolella. Parasta antia oli seurailla venee kipparia, miten kaveri sompaili tuollaista kapeaa venettä koskipaikkojen läpi. Virtaus oli melkoinen ja koskissa kuohukin melkoisesti. Toi venehän on kuin tasapohjainen kanootti, mihin on laitettu moottori perään ja sitä ohjataan keulasta.
Yllättävän vähän kyliä oli näkyvissä matkan varrella, mutta voi olla, että ne majat oli tehty hieman etäämmälle joen rannalta. Lehmiä ja possuja siellä kyllä näkyi, joten kyllä siellä kyliäkin oli jonkin verran.

Tuossa eilisen päivän kuvat:

Kuuden jälkeen munkit oli siunaamassa paikallisia majatalon edessä

Veneveistämö satamassa, vene olis maksanut 1000 egee


Kisu hieman huonolla hapella, oli tainnut emo jo hylätä

Meitä oli aika monta samassa veneessä

Tuolla sinisellä veneellä mentiin padolle asti


Nam Ou

Kippari navigoi erittäin hienosti



Suht harvinainen kaksipäinen vesipuhveli rantatörmällä

Tähän patoon loppui eka legi



Täällä kalastajatkin ymmärtävät futiksen päälle




Muang Ngoy, jonne jäi suurin osa porukasta

Näillä on oma piitsi



Oli siinä pikku koskia toisellekin kipparille

Nong Khiawin silta

Nong Khiawin satama