maanantai 29. tammikuuta 2018

Muang Khua

Päivän reitti:  Muang Khua   101km/1457km

No niin, nyt ollaan Nam Oun varrella. Nam tarkoittaa vettä tai jokea, Ou muistaakseni jotain riisivatia. Olettaisin siis, että huomenna katselen riisiviljelmiä veneen kyydissä kun matkaan Ou jokea pitkin.
Oli kyllä tukkoinen ajopäivä. Aamulla oli niin huono olo, että fillari ei tahtonut liikkua mihinkään. Onneks reitti oli suht lyhyt ja nousuakin näytti tulleen vaan 800m vertikaalia, niin tuostakin selvis. Lounastauon jälkeen olokin ehkä parani hieman. Reitti seuraili aika tarkasti Nam Phakia, oli sinällään kiva reitti ja rekkaliikennettäkin huomattavasti vähemmän kuin aikaisempina päivinä. Näillä huudeilla kiinalaisilla ei ilmeisesti just nyt ole menossa mitään massiivista projektia. Sinällään ihan kivaa maisemaa ajella. Jokien varret on tietty täynnä kyliä, joten Sabadii huutoja kuului tasaiseen tahtiin joka suunnalta. Tämä Muang Khua kylä on Nam Phak Ja Nam Ou jokien risteyskohdassa. Phak sulautuu Ou jokeen ja se taas aikanaan Mekogiin lähellä Luang Prabangia.

Huomenna aamusella pakkaan fillarin jokiveneeseen ja sillä lasketellaan alajuoksulle Nong Khiawin kylään. Siitä ajattelin sit seuraavana päivänä ajaa yhtä soittoa Luang Prabangiin, noin 140km. Välipäivä on ihan tarpeeseen, oon tainnut ajella jo 7 päivää putkeen.

Päivän kuvakavalkadia:

Aamusumu jo hieman hälveni palatakseen sit takaisin

Pienet on omakotitalotontit


Paikallinen tori

Sabadii

Noita marsun näköisiä önniäisiä oli paljon myynnissä. Vois olla ihan jees grillattuna makean chilin kanssa...

Nam Phak


10 aikaan aamulla sumu vihdoin hälveni


Lounaalla Phak joen fisuja

Lounaspaikan näkymät



Kiinalainen sähköyhtiö oli rakentanut tuollaisen Phak joen varteen

Perillä vietnamilainen kahvi ja sämpylä

Tuollaisella jokiveneellä matka jatkuu huomenna