sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Alkulämmöt otettu

Bangkok - Samut Songkhram 113,71 km  päivän reitit kahdessa erässä: https://connect.garmin.com/modern/activity/4319289366 ja
https://connect.garmin.com/modern/activity/4319289699

Kiva startti reissulle. Leppoisaa ajelua erilaisilla teillä suht pintakaasulla. Yöllä nukuin suht hyvin, joten aikaerosta toipuminen on mennyt todella hyvin.
Bangkokin ulosajo sujui oikeastaan yllättävän helposti. Pikku hakemista oli, että löysi lauttarantaan kun garminin neuvomaa reittiä ei ollut olemassakaan. Toki oikea osoite olis moittia ridewithgps suunnittelusoftaa, millä nuo reitit piirtelen. Garmin vaan kertoo, mitä sen sisään on syötetty. Reilu tunnin ajelin, että pääsin Chao Phraya joen varteen. Siitä todella pikkuisella pitkähäntäveneellä joen yli. Olin tekemistä, että kajakin kokoiseen veneeseen sai mun kamat mahtumaan. Joen ylityksen jälkeen olikin puiston tapainen alue, jossa paikalliset oli ajelemassa sankoin joukoin fillarilla. Muutenkin liikenne rauhoittui huomattavasti, kun Bangkokin keskusta jäi taakse. Tokin myöhemmin ajelin muutaman kympin moottoritietä ja siellähän liikennettä riitti. Sinällään helppo ajella kun suurin osa ajaa samaan suuntaan. Poikkeuksena skootterit jotka ajaa sujuvasti vastapalloon. Aasian liikennesääntöjen mukaan heidän kuuluu ajaa kaikkein reunimmaisena, joten se pakottaa fillaristin aina väistämään ajoradalle.

Jokatapauksessa kiva päivä, tuntui melko viileältä, vaikka keskilämpötila näyttikin olevan 29 astetta. Kai täällä normaalia kylmempää on, kun koirillekin on puettu rotsit niskaan. Ajelin kolmisen tuntia ja pysähdyin syömään, kun aamu meni ihan kahvin voimalla. Jotain seafoodia tilasin, mutta en vieläkään tiedä mitä mulle tarjottiin. Jotain iilimadon tapaisia ne oli, yhtä hieman maistoin ja se riitti siitä systeemistä. Tais olla eka kerta, kun Thaimaassa jäi safka syömättä ja oon täällä kyllä joitain satoja kertoja syönyt. Tuo setti vaan ei puhutellut mun makuhermoja. Loppumatkasta olikin jo reippaampi nälkä kun koko päivä meni kaffeella ja yhdellä riisikupilla. Täällä Samut Songkhramissa oli erittäin hyvä tori, mistä sai mahtavaa safkaa. Muutenkin kiva kaupunki. Kaupungin torin läpi kulkee junanrata ja näytti olevan iso turistinähtävyys kun juna siitä sattui just lähtemään. Mae Klong joki virtaa kaupungin läpi ja laskee parin kilsan päässä olevaan mereen. Paikallinen tori oli kyllä niin pullollaan kaikenlaista seafoodia, että ilmeisen hyvin kala käy pyydykseen.
Huomenna jos jalkaa riittää, ajelen noin 115 kilsaa Hua Hiniin. Voi olla, että siellä oon muutaman päivän. Vois jo käydä katsomassa olisko siellä sopivia kämppiä vuokralle, jos vaikka viettäis talvet siellä kun eläköityy...

Fillarilla tuohon ramppiin..

ja sit sillalle
jos kuitenkin tuolla veneellä joen yli

Bangokin siluetti Chao Phrayan toiselta rannalta

Samut Songkhramin vesibussi

Kalastusaluksia

Pitkähäntävene kulkee

Tulis jo kesä...

...niinpä


Mitähän seuraavaksi söis