torstai 19. joulukuuta 2019

Vettä sateli täälläkin

Nakhon Si Thammarat 101 km reitti https://connect.garmin.com/modern/activity/4347671810

Ranot 137 km yhteensä 1127 km reitti https://connect.garmin.com/modern/activity/4349882381

Eilen ei jaksanut kirjoitella mitään, toisaalta eipä ollut juuri mitään kerrottavaakaan. Tietty parin viime päivän ykkösuutinen on se, että täällä on satanut vettä. Eilen illalla sitä tuli ihan kaatamalla, päivällä lähinnä pikku kuuroja. Tänään satoi ainoastaan aamupäivällä hieman, sen jälkeen oli ihan törkeän kuumaa.
Eilinen alku oli melkoista vuoristorataa. Khanom - Sichon uusi rantatie oli kokoajan ylösalas menoa. Mäet oli lyhyitä mutta niin jyrkkiä, että oli kuin seinään olis ajanut. Muuten siinä ei ollut sen kummempaa, kunhan ajeli menemään. Heti kun pääsin hotelliin, taivas repesi ja vettä tuli ihan kaatamalla useamman tunnin. Illalla sade taukos hetkeksi ja ajelin muutaman kilsan päähän markettiin. Kun tulin kaupasta ulos, vettä tuli tietty taas taivaan täydeltä. Aikani odottelin sateen taukoamista ja sit ajelin sateessa hotelliin. Ei oikein kamat meinannut kuivua yön aikana.

Tänään päivä alkoi aurinkoisena, mutta tunnin ajon päästä sateli hetken. Oltiin siinä parin mopokuskin kanssa temppelin katoksen alla odottamassa sateen loppua. Sen jälkeen paistoikin koko päivän. Aurinko paistoi itseasiassa ihan törkeän polttavasti sen sateen jälkeen. Mittarissa nyt ei kuitenkaan ollut kuin 37 astetta. Noh onhan sitä tietty siinäkin alkuunsa. Tänään toi alkumatka rannikkoa pitkin oli ihan autiota. Muutama kalastajakylä ja tuulivoimaloita. Oli vaikeuksia löytää edes vettä, safkasta puhumattakaan. En oo missään muualla Thaimaassa nähnyt tuulivoimaloita, tän päivän aikana niitä näkyi varmaan sata. Tämä Ranot on aika pikkuinen kaupunki. Mä asun vielä kaupungin ulkopuolella. Nappasin tämän majapaikan, kun se tuli sopivasti vastaan ja kävin sit heittämässä reilu parinkympin kaupunkikierroksen. Tämä on jännä kaistale meren ja tuon Songhla järven välillä. Paljon riisipeltoja jotka oli nyt veden alla. Yks käärmekin luikerteli fillarin edestä sillä reissulla. Huomenna ajelen suht lyhyen legin Songhlaan. Tästä nyt ei ole enään järin pitkästi Malesian puolelle. Songhlasta näköjään 120 kilsaa Malesian länsirannikolle. Ehkä viikonloppuna ajelen sinne.

Loppuun hieman kuvia parilta viimeiseltä päivältä

kesiksen kahvila oli kiinni


hieman välillä satoi

kalastusta ja tuulivoimaa

hyvä kaiken pahan voittaa, kun Kolumbia orkesteri soittaa...

vielä löytyy Buddhalaistemppeleitä, vaikka moskeijat täällä etelässä enemmistönä

Ranotin riisipeltoja



varjostus menossa

eihän kukaan huomaa