keskiviikko 25. joulukuuta 2019

Joulu Penangissa taputeltu

Batu Ferringhi 35 km yhteensä 1496 km  reitti  https://connect.garmin.com/modern/activity/4365607457

Kävin aamupäivällä pikku ajelulla tuolla saaren luoteiskulmassa. Siellä oli jonkin verran piitsin pätkää ja hotellikeskittymiä. Fillarin ketjut on nyt rasvattu ja huomenna aamusta lautta mantereelle ja etelää kohti. Tarkoitus olis ajaa vuoden vaihteeseen Malakkan kaupunkiin. Sinne olis noin 500 kilsaa, joten eiköhän tuo neljässä päivässä onnistu. Siellä voi sit tarkastella aikataulua uudemman kerran. Malakka tai Melaka, kaupungin nimi kirjoitetaan usealla tavalla, on myös päässyt UNESCO:n listoille. Siinä matkalla ei ilmeisesti ole mitään sykähdyttäviä mestoja olemassa, joten voi huolella ajella sen mitä jalat antaa myöten.
Penang jätti positiivisen muistijäljen tällä kertaa. Tänne vois kyllä tulla uudelleenkin, jos ei muuten, niin syömään chicken tikka masalaa. Malesian länsirannikolla asuu paljon Intiaista aikoinaan muuttaneita. Niillä on tietty oma kulttuuri ja ruoka, mistä ei tingitä. Tosin sillä erotuksella, että täällä on paljon intialaisia muslimeja. Onhan niitä jonkin verran Intiassakin tänä päivänä, mutta Intian itsenäistymisen jälkimainingeissa 1947 suurin osa muslimeista muutti nykyisen Pakistanin alueelle ja hindut taas Intiaan. Erittäin hyvä, että osa muutti tänne, niin mä voin nyt nauttia erittäin hyvästä intialaisesta safkasta. Uskoisin, että sitä on tarjolla vielä tuossa matkan edetessä. Jos jotain negatiivista tästä paikasta voi sanoa, on tuo viereisen moskeijan rukouskutsun volyymin käyttö. Yöllä kajahtaa eka kutsu 02.25 ja se todellakin tuntuu, kuin Imaami olis ämyrin kanssa korvan vieressä. Seuraava kutsu tulee kuudelta, mikä on ihan jees aika nousta muutenkin.
Olen testaillut monen ravintolan tikka masaloita ympäri maailmaa ja viimeiset kolme päivää täällä. Vasta täällä tajusin, että koko aterian sydän on sen kastike. Kun siihen panostaa kunnolla, niin ei voi mennä pieleen. Muutenkin tuossa satulassa tuntikausia istuskellessa tuleee kaikenlaisia hyviä ja ei niin hyviä ajatuksia mieleen. Osaa pitää testailla jossain vaiheessa kun palailee täältä.
Tänään kävin uimassakin, piitsi ei mikään kovin kummoinen ja aallokon mukana oli kova pohjavirtaus. Just kun olis palaamassa merestä, joku meduusa osui vasempaan jalkapöytään. Poltteli kyllä oikein kunnolla varmaan pari kolme tuntia, mutta ei siihen nyt mitään kovin ihmeellistä punoitusta tullut. Varsin epämiellyttävä kokemus joka tapauksessa.
En muistanutkaan mainita, että otin taas hyväksi havaitun käytännön, että vastapainona tälle lomailulle, teen joka päivä 100 etunojapunnerrusta. Tietty en tee niitä joka päivä, mutta jonain päivinä sit punnerretaan hieman enemmän. Tänään olis tiedossa 300 punnerrusta ennen nukkumaan menoa...

Tässäpä ne tärkeimmät uutiset Penangin suunnalta.

vanhaa ja uudempaa matkalla piitsille

Batu Ferringhini

mäkisellä kauhea ryysis kun kävin kaffeella ja jätskillä

siinä olis kiva taloprojekti

naapuri kyllä hieman varjostaa

lukeminen ei mene koskaan hukkaan

tuon voi joku osaava kääntää

Saksalainen laatu keskiössä

tuosta ei tikka masala parane

tuossa ravintolassa kannattaa pistäytyä

olispa päheet ovet Saratielle


tavarafillarilla kulkis hyvin vkl ostokset

täällä talot saa ilmeisesti maalata oman maun mukaan




rikshatolpalla odotellaan