torstai 12. joulukuuta 2019

Lähtötelineissä ollaan

No niin, päivä on huilittu ja puuhasteltu kaikenlaisia puhdehommia unohtamatta tietty tuolla piitsillä pöjötystä. 11 km näytti garmin ajoa tälle päivää yhteensä 388 km.

Kävin aamupalalla majatalon pitäjän kahvilassa tuossa naapurissa. Mies on hollantilainen ja hän kertoi, että täällä oli viime viikolla todella kova tuuli, aallot oli lyönyt rantabulevardille ja kelikin oli ollut kylmä. Nyt kuulema pikkuhiljaa lämpenee ja tuuli tyyntyy. Ihan mukavaan sivumyötäiseen onkin saanut ajella tähän asti.
Kävin just syömässä tuolla iltaruokatorilla. Löytyi ihan hiton hyviä pikku makkaroita. Hieman isompia kuin prinssinakit, mutta itsetehtyjä. Vanhempi frouva niitä grillaili. Piti ihan pari settiä vetää kun oli niin hyviä. Hyvin maustettuja ja pikkelöytyä inkivääriä vielä siivuina päällä - ai että...
Aamulla lähden posottamaan kohti etelää. Vuokraemäntä suositteli jotain paikkaa noin 100 kilsan päässä. Katsotaan jos se sattuu kohille. Nimi kuulosti kutakuinkin samalta kuin kaikki muutkin paikat täällä.
Muutaman ajopäivän aikana oon nähnyt vajaat 10 pyörämatkailijaa. Pääpiirteittäin vois sanoa, että kolmen kategorian kuskeja. Muutama vanhan liiton retkipyöräilijä, joilla taka ja etulaukutkin mukana varmaan teltta ja kaikki retkeilyvälineet. Sitten uuden suuntauksen bike packing meiningillä, jossa seikkailufillariin kiinnitetään pikkuisia nyssäköitä ympäriinsä. Sit on mun tapaisia välimallin cruisailijoita, joilla takalaukut ja ajellaan miten sattuu. Eilen näin sit todellisen oman luokkansa kulkijan. Kiinalainen kaveri ajoi moikkaamaan kun vedin aamukaffetta seven elevenin pihalla. Kaverilla hiilikuitu maantiefillari korkeaprofiilisilla hiilikuitukiekoilla. Fillari joka on tarkoitettu lähinnä kisakäyttöön. Mä luulin alkuun, että paikallinen sälli vetää reppu selässä duuniin. Kaveri kysyi, että mihin oon matkalla ja kerroin, että Singaporeen. Sälli totesi, että niin hänkin. Oli lähtenyt liikkeelle jostain päin Kiinaa ja ajanut Laosin kautta Thaimaahan. Jäpikällä jotku 23 milliset kisarenkaat alla ja kun muistelin niitä Laosin teitä, niin onhan niitä ollut tuskallista ajaa. Sällillä oli hieman rajoitettu enkku, joten en viitsinyt piinata enempää kysymyksillä. Ajattelin, että sälli painaa rodella reipasta vauhtia menemään, mutta näin hänet vielä hetkeksi kun sälli tuli huoltsikalta eteeni. Ihan samaa vauhtia mentiin, mun pyörällä varmaan hieman mukavampi ajella. Siinä kuitenkin hyvä esimerkki, että tätä lajia voi harrastaa monella tapaa. Tuolla kiinalaisjantterilla oli ihan hyvän kokoinen reppu selässä joka varmasti esti verenkiertoa hartioissa.
Loppuun jokunen kuva näiltä huudeilta.
Kiinan jantteri matkalla Singaporeen

Fillarikahvila tällä kylällä

Pari kulkuneuvoa

kivat maisemat

Tämän kylän rantabulevardi


Eilinen matkaeväs

Punainen currykana pisti hieman puhaltelemaan

Mirriäkin ehti hieman rapsuttelemaan

Ahkeruuskahvin aika

No yks palautusjuomakin
Näkymä mun majataln ikkunasta