torstai 26. joulukuuta 2019

Tapaninpäivän polkaisu

Sitiawan 165 km yhteensä 1661 km ja reitti  https://connect.garmin.com/modern/activity/4367850915

Tänään ajelin reilut 100 kilsaa tuota ykkostietä ja siellä oli kyllä hitonmoinen liikenne. Siitä kun pääsi kääntymään pois, niin tilanne hieman rauhottui. Tänään pääsi jo ajamaan sellaista suomiasfalttia. Oli jonkin verran tietöitä ja asfaltti varsin surkeassa kunnossa. Sitä pätkää ei kuitenkaan kohtuuttomiin. On täällä tiestö selvästi huonommassa kunnossa kuin Thaimaassa, mut ihan ajettavaa jokatapauksessa. Lisäksi tieverkosto ei ole kovin laaja, joten autot pakkautuvat samoille teille.

Fillaristeja on näkynyt reilun viikon aikana paljon. Eilen kun ajelin Penangissa, vastaan tuli monta isoa ryhmää maantiepyöräilijöitä. Paljon niitä oli liikkeellä myös eteläisessä Thaimaassa. Laji on selvästi lisännyt suosiotaan. Täällähän järjestetään jonkin verran ihan isoja kisoja, jotka Eurosport televisioi. Pyöräilijöiden lisääntyminen muuttaa väkisinkin liikennekäyttäytymistä parempaan suuntaan, vaikka eipä mulla ole kyllä sen suhteen juuri moittimista useamman reissun kokemuksella.

Tän päivän legistä ei sen kummempaa. Olin suunnitellut pysähtyväni jo jonkin verran aikaisemmin, mutta fillari kulki ihan hyvin, joten jatkoin vielä kolmekymppiä lisää. Kelikin oli ihan jees, iltapäivällä kerääntyi jonkin verran pilviä ja kun majottauduin, oli ihan ukkosta ilmassa. Ei se sit kuitenkaan jaksanut sataa. Söin aika hyvin jo matkalla, mutta tossa hotlan naapurissa sattui olemaan intialainen ravintola niin pitihän se testata. Oli kyllä aivan loistavat safkat, lammasta, kala currya, kurpitsaa ja jotain lisukkeita. Siihen pudina lassi juomaksi ja jälkkäriksi masala tee - ai että. Oli reilulla kolmella eurolla todella paljon hyvää syömistä. Masala teestä tuli mieleen Kathmandun aamuyön lähdöt bussiasemalle, kun kaikki paikat oli vielä kiinni, mutta aina jossain kadunkulmassa oli kaveri tekemässä masala teetä kerosiinikeittimellä. Makukin oli ihan yhtä hyvä. Huomenna matka jatkuu rannikkoa pitkin Melakan suuntaan. Kuala Lumpur saa tällä reissulla jäädä väliin. Aamulla voiskin ottaa varhaisen startin. Tänään oli kaikenlaista säätämistä aamulla ja lauttamatkakin, ennenkuin pääsi ajamaan.

Tuossa muutama kuva tältä päivältä

oikeaoppinen merkintä, kun rekka hajoaa tielle

päivän illallinen

ravintolassa oli 4 eri tiskiä missä väsäiltiin ruokia ja juomia


tuossa ravintola ja vieressä mun hotelli

standardien värinen paloasema, poliisiasemat on sinivalkoisia

tuon moskeijan rukouskutsut ei kuulu mun hotelliin