sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Vettä sataa täälläkin

Surat Thani 91 km yhteensä 798 km reitti: https://connect.garmin.com/modern/activity/4338101829

Heräsin taas kuudelta, kun aurinko teki nousuaan. Taktiikaksi oli laadittu lähteä aamusta liikkeelle ja ajaa kuivan kelin aikana niin lähelle Surat Thania kuin mahdollista. Perille piti ehtiä ennen puolta päivää, jolloin vettä piti tulla taivaan täydeltä. Kun 11 jälkeen kurvasin hotellille, niin vajaa puoli tuntia ja vettä rupes tihuuttaan. Se kyllä loppui heti alkuunsa ja kunnon sade alkoi vasta iltapäivällä. Ihan aamusta ei kyllä tuolla rannikkolla ollut juuri kukaan vielä liikkeellä. Pariin eka tuntiin ei monta autoa näkynyt, muutama skoottei sentään. Koiria oli kyllä joka paikassa. Sen verran viileää aamulla, että ne on aktiivisia. Aika paljon tuolla maalla on kulkukoiria ja kotikoiriakin pidetään yleensä irrallaan. Tänä aamuna ne oli sitä mieltä, että pyöräilijöitä kannattaa hätistellä. Yks kolmen kulkukoiran lauma hyökkäsi ihan tosimielellä. Ensin ne päästi mut ohi ja sen jälkeen jahti päälle. Isoin uros oli sen verran häijyn näköinen, kun se louskutti pohkeen vieressä, että annoin sille hieman vettä juomapullosta. Se riitti sillä kertaa sille laumalle. Kiva noita rannikon pikkuteitä on ajella, mutta on niissäkin omat haasteensa.
Lompsin lähes heti tänne päästyäni hierontaan, googlasin jonkun hyväksi arvostellun mestan. Selitin paikan omistajalle, että jalat tarvitsee käsittelyä, ei mitään sorminivelten napsuttelua. Sit kun se tajusi, että olen ajellut jonkin verran fillarilla, paikalle otettiin isokokoisin tyttö ja omistaja antoi hierontaohjeet miten homma toimii. Sitten kun käsittely alkoi, muistui vaan elävästi mieleen parin vuoden takainen kokemus Chiang Maista. Voin kertoa, että kun kyynärvarrella hierotaan reiden sivustan lihaskalvoja, niin sen kyllä huomaa. Oli siinä käsittelyssä muutenkin tekemisen meininki, saas nähdä oliko siitä hyötyä vai haittaa. Jalat on kieltämättä hieman hapokkaana ja jään varmaan huomiseksi vielä tänne ihmettelemään. Tämä on kuitenkin isohko kaupunki, joten hyvä hoitaa kaikenlaisia asioita. Sääennusteet lupailee näille huudeille jossain määrin sadetta lähes viikoksi. Onneks täällä yleensä sataa jonkin aikaa täpöllä ja sit se on taas ohi. Tosin silloin kun sataa, kannattaa todellakin olla sateensuojassa.
Tänään vedin yhden pysähdyksen taktiikalla, reilu kuuskymppiä ja kahvitauko ja muutama kaurakeksi siinä sivussa. Perille kun pääsi, niin olikin kunnon nälkä. Eilinen päivällinen oli niin kevyt, että oli hieman energiavajetta. Onneks täällä on todella paljon hyviä safkapaikkoja. Iltaisin ruokatori, mikä oli pullollaan kaikenlaisia herkkuja. En oo kyllä missään nähnyt noin hyvää kattausta. Tämähän ei sinällään ole mikään turistimesta. Turistit on lähinnä läpikulkumatkalla, kun menevät Koh Samuin ja Koh Sametin saarille. Alle kymmenen länkkäriä näin, kun käppäilin useamman tunnin tuossa kylillä.
Kuvia en juuri napsinut, kun piti keskittyä 90 kilsan tempoajoon, mutta jotain näpsyjä  sentään löytyy:
Hieno temppelialue krastikallioon rakennettu


Surat Thanin ruokatoria

Tällä kaverilla oli todella hyvä kattaus


sit jälkkäriä

Kiina ottaa jalansijaa näköjään täälläpäin



pikku tihkua