tiistai 17. joulukuuta 2019

Lyhyt siirtymä

Khanom 91 km (sisältää kaupunkikierroksen) yhteensä 889 km, reitti https://connect.garmin.com/modern/activity/4344544210

Lyhyt siirtymä aamusta tänne Khanomiin. Olis voinut ajaa huomattavasti pidemmällekin, kun olin jo ennen klo 11 suihkussa majatalossa. Muutama kaveri täällä on viettänyt sen verran aikaa, niin piti itsekin hetkeksi tänne pysähtyä. Matkalla jossain vaiheessa tihuutti hetken vettäkin, mutta se ei edes kunnolla kastellut tietä. Reitti hieman oikaisi ja se kyllä meni kyllä todella viidakossa välillä. Tiekin oli ihan hiekkatietä ja täällä harvinaista suomalaistyyppistä asfalttia, eli surkea pinnoite kaikenkaikkiaan. No sitä pätkää ei kyllä pitkään kestänyt ja se oli tähän mennessä ainoa huonokuntoinen tienpätkä. Keli ei ollut mikään kuuma, mutta todella kostea. Loppumatkasta aurinkokin kyllä porotti ihan mukavasti. Matkalla ei mitään ihmeempiä. Yks koira olis halunnut sovittaa hampaita pohkeeseen, mutta tarjosin sille vesihuikkaa, niin se tyytyi siihen. Mielenkiintoisen porukan näin parkissa sillä viidakko-osuudella. Siinä oli muutamia ukkoja lavapakulla ja niillä oli kolme isohkoa apinaa mukana. Lunchia ne veteli koko porukka auton ympärillä ja lava puolillaan kookospähkinöitä. Mä näin joku päivä sitten samanlaisen kattauksen, kun ne ajoi tyhjällä autolla mun ohi. Käsitykseni mukaan ne apinat oli koulutettu pudottelmaan kookokset palmusta. Täällä noin kookospalmut on pirun korkeita, joten kookoksia on vaikea pudottaa millään työkalulla maasta. Olis ollut kiva nähdä se porukka työn touhussa, mutta mua katseltiin sillä silmällä, että en viitsinyt pysähtyä edes ottamaan kuvia. Eivät varmaan toivoneet päätyvänsä mihinkään julkisuuteen, vaikka luulis, että niille apinoille on mielekästä kiipeillä palmuissa.
Nyt on kuitenkin Khanom nähty ja aamulla keula kohti etelää. Taas on lupailtu huomiseksi sadetta, ei kyllä haittaa, vaikka ennusteet ei pitäis huomennakaan kutinsa.
Loppuun muutama kuva Surat Thanista ja täältä Khanomista

Kivan värinen mersu

Näppärä vessabussi 

Tuolla laivalla pääsee bilesaarelle


Kivat Thaimaan lipun värit koristelussa

viidakkoreittiä

kumipuuviljelmiä


home sweet home

majatalon etupihan näkymä

majatalon kirjava mirri

paljon ajautuu roskaa piitsille



Khanomissa kaikki hyvin