keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Mielenrauhaa

Hua Hin - Prachuap Khiri Khan 131 km yhteensä 377 km. Päivän reitti https://connect.garmin.com/modern/activity/4327896726 ja sight seeing https://connect.garmin.com/modern/activity/4328676476

Myötätuulen turvin pikku pintakaasulla eteenpäin. Tänään oli jo kesän tuntua, kun iltapäivällä mittari näytti 36 astetta. Sillä hetkellä olin hivenen sisämaassa, joten merituuli ei vilvoittanut ja meinas jo hikeä pukata. Myötätuuleen ajaminen on kuitenkin niin vaivatonta, että ei vielä kannata hikoilla.

Hua Hin; olin käynyt edellisen kerran joskus 10 vuotta sitten. Ei kai voi muuta kuin todeta, että ei paikka ainakaan paremmaksi ole muuttunut. Jos jotain positiivista, niin tänään kun lähdin etelään, pääsin ajamaan ehkä parasta pyörätietä ikinä. Muuten paikka ei kyllä napannut omaan makuun.
Eilinen päivä meni piitsillä pöjöttäessä, mikä on tietty kuin pistäis rahaa pankkiin... Muutama erittäin hyvä safka ja netissä surffaillessa löysin tämän päivän kohteen. En lähtisi lausumaan tätä Prachuap Khiri Khan nimeä edes selvinpäin, saati pikku sihnuissa. Ensivaikutelma tästä pikku kaupungista on kuitenkin todella positiivinen. Kaupungin etelereunassa ihan rannassa on ilmavoimien tukikohta ja lentokenttä. Ajelin kaupunkikierrosta iltapäivällä ja tukikohtaan pääsikin vierailulle. Aika hyvät systeemit on Royal Thai Air Force järjestänyt porukalleen. Ihan mielettömän hienolla paikalla suoraan meren rannalla, golfkenttä löytyy, muutama sairaala ja muutenkin fasiliteetit näytti olevan kondiksessa. Varmaan Lapin Lennostolla Someroharjulla on vastaavat, no ehkä piitsi ei oo ihan yhtä hyvä.
Innostuin tuossa kaupunkikierroksella sen verran, että ajattelin jäädä toiseksi yöksi. Jossain vaiheessa kun olin tekemässä varusta, niin booking ilmoitti, että majatalo on loppuunmyyty. Tämä on kaks kerroksinen talo ja ma asutan yksin tätä yläkertaa. 15€ saa hyvin vastinetta tässä kohteessa. Ajelin sit takaisin kämpille ja päätin, että en jaksa muuttaa mihinkään vaan jatkan matkaa. Näin majatalon emännän siivoushommissa ja kerroin hänelle, että olisin voinut olla toisen yön, mutta näytti olevan sold out. Frouva totes, että hänen hollantilainen miehensä oli lukinnut huoneen mulle, jos haluaisin olla toisenkin yön. Kerrassaan hienoa ajatuksen lukua. Huomenna aamusta kunnon kaffeelle niiden kahvilaan, mitä ne pitää tossa korttelin päässä. Tämä kaupunki kyllä nousee varteenotettavaksi vaihtoehdoksi, missä voi jossain vaiheessa viipyä hetken pidempäänkin.
Ajatus tökkii nyt sen verran, että pistän kuvia tuohon loppuun ja jatkan filosofointia mahdollisesti huomenna.
Hua Hinin taksitolppa

HH piitsiä

HH:ssa yritetään tosissaan pitää homma kurissa

Kyllä kelpaa ajella

Kauhea ruuhka

karstikallioita


Pikkuserkku jaksoi kannustaa

Linnut oli tulleet lämpimään Siperiasta ja Alaskasta




Maisemat lähes samat kuin duunimatkalla