maanantai 9. joulukuuta 2019

Myötätuuleen rannikkoa pitkin

Samut Songkhram - Hua Hin 132 km yhteensä 246 km. Päivän reitti https://connect.garmin.com/modern/activity/4322458928

Kivaa kruisailua, jossain vaiheessa tuli mieleen, että tämähän on lähes yhtä hauskaa kuin maanantai aamuna ajaa duuniin pimeässä nastarenkailla kun jotain töhnää tulee taivaalta...
Eilen illalla valvoin suht myöhään, kun odottelin uutisia, kuka on Suomen seuraava johtaja. Jossain vaiheessa oli pakko luovuttaa ja käydä nukkumaan, ajattelin että ei se suunta voi enään huonommaksi mennä.
Ajaminen oli kyllä todella mukavaa tänäänkin. Hieman pidempi päivä kuin suunnittelin mutta tein monta poikkeamaa reitiltä, kun kävin ihastelemassa merta ja hain vaihtoehtoisia reittejä. Edelleenkään ei ole niin kuuma, että hikoilis kunnolla. Tänään kylläkin lämpimämpi kuin eilen eikä koirilla ollut enään rotsin päällä. Hitosti täällä on irtokoiria, vähintään satoja jo näkynyt muutamassa päivässä. Suurin osa niistä kyllä pöjöttää paikallaan, eikä fillaristit aiheuta sen kummempaa ärsytystä. Tänään kun ajelin tuolla viidakkoreitillä, yks dogi ilmoitti jo kaukaa, että tämä on hänen reviiriä. Pienellä keskustelulla siitä selvittiin ilman laastareita. Tänään testasin eka kertaa itsekin, kuinka tuo moottoritiellä vastakarvaan ajo käytännössä toimii. Oli hieman navigointihaasteita, joten piti hieman soveltaa ja ajaa muutama kilsa motaria vastakarvaan. Hyvinhän tuo toimii ja kuten aikaisemmin mainitsin, se joka ajaa vastakarvaan on tien reunimmaisena. Tämä tarkoittaa sitä, että siellä tien pientareella ajetaan oikeanpuoleista liikennettä kun kaikkialla muulla taas vasemmanpuoleista. Helppoa ja hyvin loogista.
Makee fiilis oli kyllä, kun tänään eka kertaa pääsi meren rantaan haistelemaan merituulta. Rannikolla ennen Cha Amia oli kymmeniä kilometrejä noita suola-altaita. Ilmeisesti altaista haihtuvassa vedessä oli niin paljon suolaa, että sen tunsi suussa ja silmissä. Cha Amista eteenpäin olikin sitten turistibisness voimissaan. Tosin kyllä täällä rauhallista on verrattuna vaikka Phuketiin. En pidä huonona ajatuksena viettää täällä talvet, jos siihen vaan on mahdollisuus. Jätetään filosofointi tänään nyt tähän ja kuvat kehiin. Huomenna katselen, miltä tämä kylä näyttää valoisan aikaan.
Viidakkotiellä aivan bränikkää asfalttia

suolaa suolaa, enemmän suolaa

oliskohan tuossa passeli eläkehomma..

Pikku joki Cha Amin pohjoispuolella. Muistuttaa Vietnamin Hoi Ania

Dogi halus kuvaan

Canyon pääsi eka kertaa meren rannalle


Lunchi; stir fried holy basil with squid 👌

katson autiota hiekkarantaa...