keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Can Tho - Racia Gia

14.05.2014 päivän kilsat 112 km yhteensä 2475 km

Päivän reitti:    http://connect.garmin.com/activity/499218573

Jos eilen ajaminen oli kevyttä, niin tänään se ei ollut sitä. Fillari ei tuntunut liikkuvan mihinkään, hiki kyllä valui ihan solkenaan. Jotenkin poikkeuksellisen kostea keli tänään, ihan kuin olis höyrysaunassa ajellut fillaria.
Olin jo lähes unohtanut tuon aamuisen hässäkän, mikä näissä kaupungeissa on, kun hieman vajaa miljoona mopoa säntäilee suuntaan jos toiseen. Se on kyllä kuin muurahaispesä, mihin joku on käynyt tikulla sohimassa. Kun eilinen reitti oli suht puuduttavaa valtatieajoa, niin tänään taas ajelin maalla, peltojen ja riisiviljelmien keskellä. Tämä Mekongin suisto tuottaa suurimman osan koko Vietnamin viljasta ja ennenkaikkea riisistä. Taas todella paljon jokia, kanavia ja tietty siltoja. Tosin tänään ei mitään isoja siltoja.
Käveleskelin muutaman tunnin tuolla kylillä ja yritin etsiä ravintolaa, mistä sais grillattua kalaa. No eihän sellaista tietty löytynyt. Edes mikään noista katukeittiöistä ei tarjonnut seafoodia. Tää on ihme maa, kun kalaa tulee ihan solkenaan, sit ne nostellaan kadulle kuivumaan, sen sijaan, että ne paistettais tai grillattais tuoreina ja myytäis pois. Vaikka oon pääsääntöisesti ajellut tätä rannikkoa, niin hyvin vähän täällä on fisua ollut tarjolla. Joka kioskissa kyllä myydään kuivattua kalaa, mutta tuoretta ei juuri missään. Näiden kannattais käväistä tossa Thaimaan puolella pikku opintomatkalla ton safkahomman suhteen. Mausteiden käyttö on todella heikkoa, lähes olematonta. Näillä on kuitenkin ihan parhaat raaka-aineet käsissään tuoreena, mutta ainoa mitä saadaan aikaan, on nuudelisoppa.. Täytyy kyllä sanoa, että safkahomma on ollut selvästi suurin pettymys täällä Vietnamissa. Tänään kyll lopulta sain ihan hyvää safkaa, kun frouvat grillaili possua. Se oli ihan hyvin maustettu, kuten on ollut aina kun tuollaista oon syönyt.
Huomenna taas aamusta satulaan, reilu 90 kilsan rypistys Ha Tieniin. Näillä mennään...

Liikenneturvallisuusvalistusta
Riisipelltoja riittää
Onneks laivalla on silmät kun kapu ei kuitenkaan näe mitään komentosillalta
Koululaisten juoksukisat
...ja elpee pitää järjestystä yllä.
Kalastusaluksia löytyy, kun täällä merikin alkaa ihan rannasta..
Savun hälvettyä löytyy oikein hyvää grillattua possua
9 egen hotellin pramea hissinlattia