keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Koh Kong - Trat (Thailand)

21.5.2014 päivän kilsat 101 km, yhteensä; 2841 km.

Päivän reitti:     http://connect.garmin.com/activity/503928489

Olipas kiva ajopäivä tänään. Puoli seiska olin jo satulassa, just ennen rajaa pysähdyin kaffeelle ja annoin kahvilan frouvalle viimeiset Rielit. Mamma oli onnessaan, kun sai 30 sentin tipit. Rajan ylitys sujui varsin jouhevasti. Cambodian puolella oli jonkinlainen härdelli, paikallisilla naisilla ei ilmeisesti ollut asiakirjat ihan kunnossa. Mut sit vinkattiin jonon keulille, joten lähtöleimat passiin ja Thaimaan tiskille. Siellä ei sen kummempia kyselty, leima passiin ja tervetuloa. Tuon rajan yli ei ilmeisesti pääse autolla ollenkaan, kukaan siitä ei ainakaan tullut ja portit oli kiinni. Fillarilla pääsi oikein mainiosti.
Olihan siinä huikea ero tien kunnossa, kun tuli Thaimaan puolelle. Oli todella hyvää asfalttia koko matkan ja monin paikoin 2 kaistaa suuntaansa, niin oli reilusti tilaa ajaa. Alkuun liikennettä ei ollut juurikaan, mutta lähempänä Tratia autoja kyllä riitti. Asutusta tuolla reitillä ei liiemmin ollut. Yks kylä Thaimaan puolella lähes heti rajan jälkeen ja sit satunnaisia taloja ennen Tratia. Toi rantakaistale Thaimaan osalta on todella kapea. Kapeimmillaa kilsan luokkaa, mutta se kaistale on pitkä, varmaan joku 70 kilsaa. Siinä oon näppärästi viety Cambodiialaisilta rantakaistale. Maasto siellä sisämaassa on todella mäkistä läpipääsemätöntä viidakkoa.
Päivä alkoi pikku tihkusateessa ja päättyi käytännössä rankkasateeseen. Välillä vettä ei tullut ollenkaan. Oli pakko vetää sivuun kilsa ennen Tratia, kun pitkällä suoralla huomasin, että rankkasade lähestyy ja näkyvyys katos kokonaan. Siitä sit parin mopoilijan kans vaan lähimmän talon terassille katoksen alle suojaan. Joku 20 minsaa vettä tuli täpöllä ja se oli sit siinä. Tämä Trat on sesonkiaikaan satamapaikka tuonne Koh Changin saarelle. Nyt täällä ei ole näkynyt monta länkkäriä.
Ruokatori oli yks parhaista mitä oon Thaimaassa nähnyt. Aivan loistavia safkoja todella halvalla. Pitää vielä illalla käydä uudestaan tankkaamassa, niin jaksaa huomenna taas polkea. Iltapäivällä ennen sitä rankkasadetta oli älyttömän kuuma, sellainen todella painostava keli. Olin jo päättänyt, etten enään pysähdy tauolle, mutta 10 kilsaa ennen kaupunkia oli pakko pitää tauko. Sattui sopivasti reissun ensimmäinen 7/11 kauppa, sieltä saa aina jääkylmää kokista ja niissä on ilmastointi todella kylmällä, joten sai kropankin viilenemään samalla.
Muuten täällä suunnalla ei mitään ihmeellistä, näillä mennään ja katsotaan mihin se rittää... kesis

Viimeiset kahvit Cambodiassa
Suht tummia pilviä Thaimaan suunnalla
Hieno resortti just ennen Thaimaan rajaa
Thaimaan raja-asema, Cambodia jää taustalle
Sateenkaari Thaimaan rannikolla
Tuosta ei oo pitkä matka Cambodiaan
7 eleven - tuo reissumiehen keidas
Sataa ihan maahan saakka..
Ruokatorin herkkuja
Fisu vielä jälkiruoaksi
Tiikeri on ihan loppu, se yrittää ladata virtaa suoraan patterista