perjantai 16. toukokuuta 2014

Ha Tien - Kampot (Cambodia)

16.5.2014 päivän kilsat 48 km, kilsat yhteensä: 2613 km.

Päivän reitti:   http://connect.garmin.com/activity/500348194

Holiday in Cambodia lauloi aikoinaan Dead Kennedys, nuoremmille lukijoille tiedoksi, että se oli silloin vanhaan hyvään aikaan...   Biisi löytyy tuolta edelleen:   https://www.youtube.com/watch?v=-KTsXHXMkJA&feature=kp

Mutta asiaan; olen tällä hetkellä Kampotissa. Jos joskus käsket jotakuta häipymään sinne missä pippuri kasvaa ja henkilö tottelee, niin hän tulee tänne, Kampotiin. Kampot on kuuluisa pippureistaan, kuuleman mukaan ihan maailman kärkipään pippurit löytyy täältä.
Tänä aamuna startti ei ollut ihan yhtä lennokas kuin yleensä. Tiedä sit oliko Bia Saigonilla tekemistä asian kanssa, vai tieto siitä, että lyhyt ajopäivä tiedossa. Jokatapauksessa todella tukkoista toi ajaminen tänään.
Aamupala oli kyllä hieman keponen, aivan mielettömän hyvin vohveleita, jossa oli paljon kookospähkinän hedelmää mukana ja niitä popsin magojen kanssa. Jotenkin virta kuitenkin lopahti jossain vaiheessa.

Vietnamin rajasta pääsi heittämällä läpi, kaverit ei vissiin tienneet, oonko tulossa maahan vai lähdössä ja siinä keskusteltiin hetki. Cambodian raja olikin sit jo toinen juttu. Tää oli kolmas kerta kun tuun maahan. Eka kerralla mulla oli virkapassi, jolloin ollessani viisumijonossa omalla vuorollani, paikallinen konstu napsahti seisomaan asentoon ja veti kättä lippaan ja toivotti tervetulleeks maahan ilman viisumia. Moinen toimenpide aiheutti aika pitkää katsetta muiden jonottajien taholta.. Toisella kertaa ylitin rajan Laosista Mekongin yli jossain huisin skutsissa. Siinä käytiin pitkät neuvottelut, että paljonko 20 dollarin viisumi oikeasti maksaa. En enään muista, mitä se loppujen lopuks maksoi. No siitä tuli ongelma nytkin. Konstu otti paperit vastaan ja sanoi, että viisumi maksaa 22 dollaria. No mä kerroin hänelle, että oikea hinta on 20 taalaa. Hän vuorostaan totesi, että tässä se maksaa kaikille 22 taalaa. Tätä keskustelua jatkettiin jonkin aikaa, kunnes kaveri totesi, että saat sen illalla 20 taalalla ja veti putiikin luukun kiinni. Kieltämättä asetelmä ei ollut kovin herkullinen, mutta en kuitenkaan heti luovuttanut. Konstu lähti kopistaan kuselle ja oli jonkun vartin pois siitä. En tehnyt elettäkään lähteäkseni mihinkään. Tullessaan takaisin hän nappas mun passin ja painui takaisin kioskiinsa. Vartin kuluttua luukku aukes jälleen ja nyt viisumi olikin alennuksessa, 20 taalaa.   Cambodia - Suomi  0-1.
Periaatteessa mitään suurta muutosta maisemallisesti ei ollut havaittavissa. Ehkä tällä puolella on jo kuivempaa, Mekongin vedet eivät virtaa tänne asti ja tietty se tekee maaperästä köyhempää.Varmaan asukkaatkin on jonkin verran köyhempiä täällä, ainakin näin vois päätellä liikenteen vähyydestä. Tietöitäkin oli tossa Kampotin läheisyydessä. Täällä ne hoidetaan niin, että vanhalle pinnoitteelle pistetään runsaasti bitumia ja sen jälkeen päälle kaadetaan sepeliä. Se ei tietty fillaristin kannalta ole mikään herkullinen yhdistelmä. Tänään joutuikin eka kertaa rengastöihin, kun eturengas puhkes. Onneks se tapahtui ihan täällä Kampotissa ja rengas tyhjeni niin hitaasti, että pääsin sillä perille. Joku todella ohut teräslanka tai vastaava oli just päässyt renkaan kudoksesta läpi.
Muuten tossa päivän ja illan mittan näkyi kaikenlaisia laitteita liikenteessä. Toi mopo tossa massiivisessa kookospähkinälastissa keuli aika hienosti, kun se lähti liikkeelle. Noh, eipä tuo niin haittaa jos näin viikonloppuna mopo hieman keuliikin. Mä yritä tässä tehdä jonkinlaista suunnitelmaa, missä katsois huomenna La Ligan huipennuksen. Toivottavasti La Ramblalla on huomis iltana kovat bileet.
Näiden kuvien myötä mukavaa viikonloppua kaikille.

Vietnamin viimeinen auringonnousu
Aamupala
Vietnamin puolen raja-asema, ei mikään kioski..
Hillitön casino rakenteilla rajan jälkeen Cambodian puolelle
Baana on vapaa
Maalaismaisemaa
Paikallisen puoluetoimiston sisäänkäynti
Kai tuonne vielä jotain mahtuis kyytiin
"Sakkia on kuin Saipan matsissa", sanois Alangon Ile
Kyllä noiden opasteiden avulla löytää hyvin perille...
Täällä on paljon liikenneympyröitä ja kaikissa on joku patsas systeemi