sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Pattaya - tämän reissun pääteasema.

24.05.2014 päivän kilsat 77 km, yhteensä 3100 km.

Pattaya, Pattijoki, tällä suomalaisten suosikkikohteella on monta nimeä. Tosin toistaiseksi en ole yhtään suomalaista tavannut koko reissulla. Yllättävän paljon täällä on porukkaa, vaikka ei nyt ainakaan Eurooppalaisittain ole mikään sesonkiaika. On se huikeaa, kuinka iso paikka tästä on kehittynyt. Olin täällä ekalla Aasian reissullani 1991, jolloin tämä oli suht pikkuinen kalastajakylä.

Eilinen ajopäivä meni ihan mukavasti. Tosin vatsa ei vieläkään ole kunnossa, mutta ainakin tänään hieman parempi. Koiratkaan eivät hyökkäileet, joten viimeisellä tauolla jätin karahkan odottamaan uusiokäyttöä. Kaupan pihassa oli vaaka, jossa yks vanttera tyttö kävi punnailemassa itseään. Ilmeestä päätellen tulos ei ollut odotetunlainen. Mäkin sit ihan mielenkiinnosta kiipesin puntarille. vaaka näytti 67,9 kg. Ilmeisesti muutama gramma on lähtenyt muualtakin kuin poskista..

Olin todella puhki illalla, just jaksoin valvoa kymmeneen saakka, että näki mitä täällä tapahtuu, kun ulkonaliikkumiskielto tulee voimaan. Kyllä kaupat, baarit ja ravintolat suljettiin kymmeneltä ja ihmiset poistuivat koteihinsa. 22.15 aikoihin porukkaa oli kaduilla vielä aika paljon, kun lähdin nukkumaan. Sotilaita ja poliiseja sen sijaan ei kyllä näkynyt. Pitää tänä iltana mennä patsastelemaan johonkin lähibaariin ja katsoa, tyhjeneeks noi kadut ihan totaalisesti. Täällä sotilasjuntta kyllä tiukentaa otettaan, kymmeniä politiikkoja on pidätetty tai pyydetty ilmoittautumaan sotilasjuntalle Tänään juntta antoi lehdistölle ohjeet, millaiisia uutisia saa julkaista. 8 korkeaa poliisiupseeria siirrettiin toisiin tehtäviin, olivat ilmeisesti demokratian kannattajia. Hieman sellaisia merkkejä ilmassa, että tämä poikkeustilasäännöstö voi olla pitkäänkin voimassa, mikäli ulkopuolelta ei tule voimakasta painostusta. Kuningaskin on jo sairauden heikentämä, joten hänen mielipiteillään ei ole enään niin suurta merkitystä. Mielenkiintoista seurata miten tilanne täällä kehittyy. Jossain vaiheessa kansa nousee barrikaadeille, se on ihan varma, mutta missä vaiheessa ja uskaltaako juntta käyttää  kovia otteita mielenosoittajia kohtaa, jää nähtäväksi. Tosin tällä hetkellä sekä hallitsevan puolueen, että opposition johtohahmot on pidätettynä, joten sieltä pitää nousta uusia johtajia organisoimaan mielenosoituksia. Kovin pitkään thaimaalaiset eivät tätä hommaa jää katseleen, täällä on totuttu demokratian sääntöihin.

Enimmät pyöräilyt on nyt ajettu tälle reissua. Huomenna käyn katsastamassa muutaman fillariliikkeen, josko ne huoltais ton fillarin ja samalla etsis kuntosalin, mihin pääsis bodaamaan. Jotain luettavaa pitää myös löytää, nyt on aikaa huilia ja lueskella. Muistakaahan käydä äänestämässä siellä, mä en päässyt tänä vuonna uurnille.

kesis

Ohjaamon lisävaruste koiria varten

67,9 kg näytti vaaka ajokamoissa

Taulu hotellihuoneen seinällä. Kuva hieman irrallinen, mutta teksti pätee tähänkin reissuun.