maanantai 12. toukokuuta 2014

Vung Tau - Can Gio - My Tho

10-12.5.2014

Päivien kilsat 96 km yhteensä 2256

Reitti:    http://connect.garmin.com/activity/497965087

No niin, nyt on siirrytty Mekongin suistoalueelle.Olihan se melkoista kikkailua toi laivamatkustaminen, mutta kyllä se kannatti. Tuntuu ihan uskomattomalta, kuinka ihmiset jotka asuu pikku kylässä tai saarella, ei tiedä, että saaren toiselta rannalta kulkee laiva tänne suoistoalueelle. Jotenkin tuntuu, että tuolla Can Giossa monessakin asiassa elettiin ihan omilla vuosikymmenillä. Onneks olin löytänyt netistä yhden kanadalaisen kaverin blogin, missä oli gps:n reitti. Muuten en olis ikinä löytänyt tätä jälkimmäistä laivan lähtöpaikkaa.
Laivamatkat sujui ihan ok, ihan lupsakka meininki. Toi laivamalli on varmaan vuosikymmenien saatossa todettu täällä toimivaksi, koska samalla mallilla rakennetaan lähes kaikki laivat. Koko vaan vaihtelee. Täällä on kuitenkin ajoittain kovaakin merenkäyntiä. Toki ei noikaan laivat kaikesta selviä, 2006 tänne My Thonin alueelle iski tiafuuni Durian, joka tappoi 100 henkeä, upotti 800 kalastusalusta ja tuhosi 200 000 kotia.
Nyt on ohjelmassa yleistä ihmettely, ehkä teen pikku veneretken tuonne Mekongille. Tutukiskelin tuon fillarin navan manuaalia ja totesin, että parempi kun ei yritäkään korjata sitä täällä. Ajetaan niin pitkään kun se kestää ja jos hajoaa, niin sit katsotaan tilanne uudelleen. Matka Mekongin suiston läpi jatkuu huomenna.
Kuvien lataaminen tällä yhteydellä on mahdotonta, joten ne tulee jossain vaiheessa ihmeteltäväksi.

Kauhee ryysis kun ekaa botskia purettiin
Ykkösluokassa oli tunnelmaa..
Saas nähdä kuinka käy..
Asunto takuuvarmalla merinäköalalla
Varsinainen veneenkeikuttaja, soutaakin jaloillaan..
Todella edullinen petipaikka, vai olisko täälläkin ollut kaljakellunta.
Laivan mallinen kirkko mereltä kuvattuna
Siinäkin merihenkiselle loistava asunto
Nuori dogi oli intopiukeana kun oli päässyt reissuun
Toisella laivalla ihan sama härdelli
Kaveri käynyt shoppingilla
Vihdoin menoksi