sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Kampot - Sihanoukville

17.5.2014 päivän kilsat: 107 km,  yhteensä: 2720 km.


18.5.2014 Sihanoukville. Hotlan yhteys on niin kelvoton, että päivittelen tätä tarinaa kahvilassa aamiaisen merkeissä.
Kampotossa pohdiskelin vaihtoehtoja, niitä oli oikeastaan kaksi. Joko olla toinen yö Kampotissa tai sit ajella tänne Sihanoukvilleen. Päätin ajella tänne. Kävin täällä 2004, kun tämä oli lähes autio ranta kovimpaan sesonkiaikaankin. Nyt tänne on rakennettu melkoinen kaupunki joka varmasti kuhisee joulu-helmikuussa. Tällä hetkellä porukkaa ei varmaan ole tungokseen asti.
Eilinen oli hieman erilainen ajopäivä. Heräsin puoli kuusi hirvittävän nälkäisenä. Olin kyllä syönyt Kampotissa niiden kuuluisan grillattua possun kylkeä pottumuussilla, mutta se jäikin päivän ainoaksi ateriaksi. Onneks täällä Cambodiassakin mammat avaa katukeittiöt aamusta ja sain annoksen riisiä jonkin lihan kanssa ja kupin kahvia. Täällä kahvi valmistetaan samalla tavalla kuin Vietnamissa ja on myös erittäin hyvää. Näillä on omaa kahvin tuotantoa, ehkä pitää ostaa pakka paikallistakin kahvia laukkuun.
Aamiaisen jälkeen fillari kulki todella hyvin, ihan kuin olis tuoreilla jaloilla ajanut. Puolivälissä pysähdyin kahville ja ostin mahtavia crepsin tyyppisiä systeemeitä. Oon syönyt niitä yleensä Thaimaassa. Siinä on ohuen taikinan päällä kookospähkinän massaa ja jotain punaista höttöä. Ei mikään ravitseva välipala, mutta hyvää. Sillä jaksoi hyvin ajella perille. Sain hieman peesiapua mopotakseilta. Ajelin varmaan reilut 10 kilsaa todella vauhdikkaasti parin erin taksin perässä. Parhaillaan ajeltiin lähes 40km/h tasaisella, mikä on tuon kuorman kanssa ihan riittävä nopeus. Siinä vauhdissa takarenkaan klappi tuntui hieman isommalta, kuin mitä normiajossa. Viimeiset 30 kilsaa ajelinkin pikku vesisateessa ja kun saavuin tänne kaupunkiin, niin sit vettä satoi tunnin ihan kaatamalla. Silloin oli pakko suojautua. Sateen alettua tuolla reitillä lämpötila putos reilut kymmenen astetta hetkessä ja tuli ihan fiilis, että pitääkö kaivaa saderotsi esiin kun on kylmä. No kyllä lämmintä oli silloinkin joku 24 astetta, mutta se vaan tuntui viileältä kun hetkeä aikaisemmin oli ollut liki 40 astetta. Siinä oli varmaan todella kova saderintama mennyt hetkeä aikaisemmin sen alueen yli, koska ei tuollainen pikku sade pudota täällä lämpötilaa kuin muutana asteen. Ihan mukavan vilpoista oli ajella, ei lopun mäkiosuudetkaan painaneet ollenkaan. Nyt oon täällä muutaman päivän ja voipä olla, että jatkan bussilla Koh Kongiin Thaimaan rajalle. Sääennusteet ens viikolle lupailee 50 asteen lämpövaikutusta auringonpaisteeseen ja siinä on parin päivän aikana todella isoja mäkiä kiivettävänä. Voi olla, että hyppään fillarin selkään vasta rajan tuntumassa.
Eipä tämä yhteys täällä kahvilassakaan ole kummonen, ei pysty edes lataamaan reittitietoja. No ne tulee kuvien kanssa jossain vaiheessa. Mä lähden nyt piitsille pöjöttään. kesis

Mahtavia kookos crepsejä

Angkorin panimo on kaupungin laidalla, jojten palautusjuomaa löytyy