perjantai 23. toukokuuta 2014

Chanthaburi - Rayong

23.05.2014 päivän kilsat 113 km, yhteensä 3023 km.

Päivän reitti:    http://connect.garmin.com/activity/505134116

Tämän reissun viimeinen pidempi ajopäivä on pulkassa. Ei ollut ihan herkkua ajaminen tänäänkään. Naureskelin mielessäni, että kuinkahan moni lääkäri määräis ripulin hoitoon 7 tuntia fillarointia helteessä. Ei se kyllä hauskaa ollut, mutta tulihan ajeltua. Tänään oman lisänsä toi vielä koirat. Pariin otteeseen aamulla hyökkäs koira talon pihalta perään. Onneks oli tarpeeksi vauhtia ja pääsin karkuun. Sit poimin vajaan metrin pituisen karahkan, mitä säilytin etulaukun päällä. Se olikin tarpeen, kun viimeisellä kympillä hyökkäs 3 koiraa yhtäaikaa perään. Jalat oli jo aika pehmeässä kunnossa, joten karkuun ei päässyt. Huitaisin sillä karahkalla lähintä koiraa kohti. Se meni ihan kuonoa hipoen ohi. Sen verran se kuitenkin vaikutti, että dogi vetäs lukkojarrutuksen täydestä vaihdista ja muut samoin. Kai se tajust, että nyt voi sattua nenään.. Ihmeen aggressiivisia täälläpäin noi koirat. Vielä tuolla rajan pinnassakin ne oli ihan rauhallisia, kuten Vietnamissa. Täytyy ottaa se karahka huomennakin mukaan.

Selailin hieman nettiä, kyllä ulkonaliikkumiskielto puree täällä ihan täysillä. Klo 22-05 välisenä aikana kadut on todellakin tyhjillään. Armeija ja poliisi valvoo sen noudattamista. Kiellon rikkomisesta saa ison sakon. Saas nähdä kuinka pitkään tilanne pysyy päällä. Tuolla on todella rajut taloudelliset vaikutukset. Suurin osa TV kanavista oli eilen blokaattu, käytännössä kaikki ulkomaalaiset kanavat. Nyt ainakin BBC news näkyy. La - su välisenä yönä tulee mestareiden liigan finaali, saas nähdä rikotaanko ulkonaliikkumiskieltoa silloin.

Huomenna ajelen vajaan 80 kilsaa Pattayalle. Siellä vien fillarin huoltoon ja sen jälkeen pistän sen laatikkoon. Tämän reissun ajot on sit ajettu. Sieltä pääsee bussilla suoraan lentokentälle. Jään mielenkiinnolla seuraamaan, miten tilanne täällä suunnalla kehittyy. Tänään tossa matkan varrella oli varmaan 5 armeijan tarkastuspistettä. Onhan niitä täällä normaalistikin, mutta ei tällä alueella eikä noin paljon.
Eipä täältä tämän kummempaa kerrottavaa, tarina jatkuu lähipäivinä.  kesis