perjantai 9. toukokuuta 2014

Vung Tau

9.3.2014 päivän kilsat 33 km kilsat yhteensä 2160 km.

Tän päivän juttu oli vaihtaa rahaa ja selvitellä, pääsiskö täältä jonkinlaisella veneellä tuonne Mekongin suiston suuntaan. Ensimmäinen homma onnistui helposti, täällä pankitkin aukeaa 7 tai viimeistään 7.30.  Muuten tiet ol ihan tyhjillään aamusta. Tässä kaupungissa ihmiset näköjään nukkuu pitkään.

Se venehomma olikin sit todella työläs. Enkkuahan täälläkään ei yleisesti puhuta. Ajelin sit tuota rantaa reilut 15 kilsaa, että tulin satama-alueelle. Siellä näytin kartasta paikkaa, mihin haluaisin menä. Sit alkoikin tulla erinäinen määrä neuvoja mistä laiva lähtee. Ajelin sinä sit useamman tunnin edestakaisin ja kysyin neuvoa varmaan 25 henkilöltä ja laituria vaan ei löytynyt. Sanottakoon, että täällä on iso kalastussatama ja niitä laitureita on monen kilometrin alueella tuolla rannassa. Sit kun mihinkään ei ole mitään opastuksia ja yksikään laituri ei ole näkyvissä päätielle, vaan jossain pikku kujien takana, niin homma oli suht haasteellinen. Olin jo luopumassa toivosta, kun sain muutamat neuvot, että se on torialueen lähellä. Olin nähnyt jo pariin otteeseen sen torikadun, joten sinne sit kyseleen. Varmaan viides kaveri tiesi mistä on kyse ja se lähti mopolla näyttämään mulle paikan. Sinne tosiaan ajettiin sen todella tayteen pakatun torialueen läpi, myyntikojujen välistä..Edelleenkään en tiedä, mihin aikaan laiva lähtee, mutta tänään ne pakkaili sitä joskus kymmenen aikaan, joten silloin varmaan syytä olla satamassa.

Muuten tää päivä on mennyt huiliessa ja äsken huolsin fillarin. Hieman huolestuttaa, kun takanapa on varmaan löystynyt ja vanteessa on nyt klappia. Noi röykkyset tiet tehneet näköjään tehtävänsä. Tiet ei tuu paranemaan Kambodiassa, joten pitää miettiä mitä sen kanssa tekis, Sellaisia työkaluja ei ole mukana, että sen sais fiksattua. Pitää ehkä kysellä apua jostain mopokorjaamosta. En kyllä anna niiden korjata sitä, mutta jos sais työkaluja lainaan.
Eilen söin pariin otteeseen grillattuja mustekaloja, ne oli kyllä todella hyviä. Pitänee tästä lähteä syömään, unohtunut noi ruokailut aamupalan jälkeen.
Oikein lupsakkaa viikonloppua teillle.

Tuollaisella botskilla pitäis huomenna mennä

Kirkkokin on kalastusaluksen mallinen

Kalat kuivuu kätevästi jalkakäytävällä

Varmaan lämmin kabiinimatka, kun toi oli hyytynyt 40 asteen lämpöön