sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Ha Tinh - Ky Anh

13,4,2014  päivän kilsat 61 km yhteensä 662 km.

Päivän reitti      http://connect.garmin.com/activity/478722087

Pyhäpäivän ratoksi ajelin aamusella tänne Ky Anh kaupunkiin. noin kuudenkympin siivu valtatie ykkösellä. Koko matkan oli tietyömaa, ne leventää tota baanaa parilla kaistalla. Ajorata oli kyllä asfaltoitu, mutta siinä oli todella paljon hiekkaa ja pölyä, että siinä sai todella hengitellä maantiepölyjä ihan urakalla. Pyhäpäivän vuoksi liikennettä ei ehkä ihan arkipäivien malliin, mutta tietyömaa rekkoja oli todella paljon. Kyllä tonne sekaan mahtuu ihan hyvin kunhan, pitää vaan silmänsä auki. Huomista ajatellen ostin jo hengitys suojaimen, en tiedä voiks sen kanssa ajaa, mutta kokeillaan. Täällä niitä käyttää lähes kaikki, jopa autojen kuljettajatkin.

Olen suunnitellut tän päivää sopivaa lähestymistapaa tuonne Vietnamin vanhalle rajalle, jota kutsuttiin Demilitarized Zone eli aseeton vyöhyke.Se siis jakoi Vietnamin pohjoiseen ja etelään 18 vuoden ajan. Raja kulki Ben Hai joen mukaisesti. Lähestymistaktiikka on syytä suunnitella huolellisesti, ettei käy kuten jenkeille 40 vuotta sitten. Ei täällä pohjoisen puolella ole kyllä näkynyt mitään sellaista amerikkalaisvastaisuutta, Hanoissakin oli jenkkituristeja kohtuullisen paljon. Täällä maalla nyt ei oo turisteja ollenkaan, yhtään ulkomaalaista en oo viikkoon nähnyt. Tai no tänään kun kävelin kylillä, tais joku korealainen tai japanilainen kaveri painella fillarilla etelän suuntaan. Paikallisista ihmisistä näkee, että osa on niin ihmeissään, että näkevät varmaan eka kertaa ulkomaalaisen edessään.Kieltämättä se apinana olo välillä kyllästyttää, kun kukaan ei kuitenkaan osaa sanoa mitään meikäläisen ymmärtämillä kielillä.
Tänään oli kyll ihan hyvä ajofiilis, meinasin jatkaa vielä eteenpäinkin, kun olin täällä jo ennen yhtätoista. Pitäydyin kuitenkin ajatuksessa suunnitella hieman tulevia päiviä ja kun mutsikin oli sitä mieltä, että ajan liian pitkiä päiviä, niin olihan se sit pysähdyttävä. Huomenna kuitenkin aamusta satulaan. Täällä se tarkoittaa viimeistään seiskalta. Paikalliset duunarit painaa hommia jo kuudelta ihan täpöllä. Tosin keskipäivällä onkin sit pari kolme tuntia hiljaisempaa. Aamupalaahan täällä ei ole tarjolla, joten mangoa naamariin ja menoksi. Aivan älyttömän hyviä mangoja, parempia en ole syönyt kuin Ismailiassa Egyptissä, mutta siellä olikin maailman parhaimmat mangot. Näin ainakin silloinen vuokraisäntä ja argeologi mulle kertoi ja häntä on uskominen.
Ky Anhin parhaat mangot täältä

Huomenna olis ajatus ajaa Dong Hoi kaupunkiin, minkä pitäis olla ihan hieno paikka. Sinne on vajaa satku, joten se pitäis mennä ihan lupsakasti, jos olotila pysyy tällaisena kuin nyt. Sieltä sit varmaan parilla vedolla Huen kaupunkiin, missä sit pitää heittäytyä muutamaksi päiväksi todelliseksi turistiksi.
Tänään vielä ohjelmassa seuraavana fillarin kevyt huolto ja sen jälkeen tiedustelut kylillä näkyykö täällä missään Liverpoolin ja Cityn peli. kerrankin se tulis täältä katsottuna hyvään aikaan.
Toivottavasti kotisuomessa, erityisesti Espoossa ja mahdollisesti myös tuossa naapurissa Itä Timorin huudeilla ollaan parannuttu kankkusesta ja reippaina uuteen duuniviikkoon. Mä taidan jokatapauksessa jatkaa nesteytystä Bia Hoilla, koska eilen se toimi todella hyvin. Nähin kuviin ja tunnelmiin...
Päivän kysymyksenä; paljonko maksaa tietulli valtatie ykkösellä fillarille?