sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Quy Nhom - Dai Lanh

27.04.2014 päivän kilsat 134 km kilsat yhteensä 1578 km.

Päivän reitti:   http://connect.garmin.com/activity/488021759

Tänään oli aika normipäivä, melkolailla sama, kun Kärpillä eilen, kun ottivat pystin pois kuleksimasta...

Eilen en ajanut metriäkään, sen sijaan ihmettelin kaupungilla, huljuttelin varpaita lämpimässä merivedessä. join bissee ja ennenkaikkea söin mustekaloja kolmeen otteeseen. Tapasin yhden vanhemman aussin, joka on asunut Saigonissa 14 vuotta. On siellä naimisissa. Kaveri oli lähtenyt pikku lomalle prätkällä. Ihan mukavat jutut saatiin aikaan, haukuttiin Putin sekä Kreikka ja kehuttiin Suomalaista yhteiskuntajärjestelmää. Kovasti kaveri houkutteli Saigonissa ottamaan yhteyttä, tietää kuulema hyviä Bia Hoi paikkoja. Houkutteleva tarjous kieltämättä.

Vesi oli huomattavasti lämpimämpää kuin Hoi Anissa

Aivan mahtavia grillattuja mustekaloja

Tänään oli tarkoitus ajella sen verran, että huomiselle jää hieman lyhyempi päivä, kun suuntaan Nha Trangiin. Ykköstie tänään oli ihan jees, vaikkakin se on paikoitellen todella surkeassa kunnossa. Toi on sentään Vietnamin tärkein tie. Aamulla fillari kulki ihan mainiosti, ajotaktiikaksi on muodostunut, että aamun viileinä hetkinä ajan niin kovaa kun pääsee ja sen jälkeen ajetaan mitä jaksetaan. Ihan toimivanoloinen taktiikka tähän mennessä.
Alkupäivällä ei mitään nähtävää, yllättävän paljon oli kyllä mäkiä päivän mittaan. Loppuun vielä tuollainen 150 m vertikaalia, se pisti jo hieman puuskuttamaan. Alamäen jälkeen aukes kivan näköinen kalastajakylä, ilmeiseti tämän nimi on Da Lanh.Täällä oli muutama hotla, joten tänne seis.Toi piitsi on todella täynnä kalastusaluksia, todella hienon näköinen. Kävin käppäilemässä siellä ja yritin llöytää bissepaikkaa, mutta eipä löytynyt. Tää on eka kylä, kun paikalliset ei juoneet missään ravintolassa olutta. Kyllä sitä sit järjestyi, kun menin syömään taas aivan mahtavia grillattuja mustekaloja.
Jälkkäriks vielä tohon kadun (valtatie 1) varteen parille bisselle. Vietnamissa kaikissa katuravintoloissa on pöydät ja tuolit ihan lasten kokoa. Mulla on aina polvet pöydän yläpuolella kun istuskelen 20-30 cm jakkaralla. kyllähän siinä istuu, mutta sit kun vedät ne pari bissee ja pitäis ajopäivän jälkeisillä väsyneillä reisillä nousta ylös sieltä maan pinnasta. Välillä tuntuu, että pitäis olla vinssi tai tunkki, että saa itsensä jaloilleen. Onhan nämä ihmiset lyhyempiä kuin minä, mutta ei ne nyt kuitenkaan lasten mitoissa ole. Kaikki pöydät ja tuolit on kuitenkin lasten mitoissa. Mikä lie siinäkin syynä.
Huomenna taas aamusta satulaan ja nopea rykäisy Nha Trangiin ja sit wapun viettoon sinne. Tarkoitus olis huilia siellä joku 3-4 päivää. Näihin kuviin, oikein mukavaa alkavaa viikkoa sinne missä ikinä olettekin.

Kiva toimisto junansuorittajalla kuvan alareunassa
Da Lanh



Todellinen "lasten mehuhetki"