lauantai 5. huhtikuuta 2014

Hanoi – Hai Phong – Cat Ba

Muutaman päivän noi nettiyhteydet toimikin ihan hyvin, nyt on sit ollut hieman hiljaisempaa.

Viimeisen Hanoi päivän kiertelin kylillä kokopäivän. Ho Chi Minhin mausoleumissa ja hänen paraatien vastaanottopaikalla käväsin. Mausoleum oli kiinni, mutta oli se ulospäin todella massiivinen rakennus. Samoin oli paraatien vastaanottopaikka. Sinne oli tehty pikku katsomo mistä oli hyvä tervehtiä taistelijoita. Edessä oli 50 metriä leveä katu, joten siihen mahtui kalustoa. Nykyisin koko alue on suljettu liikenteeltä. Milloinkahan Marskin patsaan ympäriltä suljetaan muutama neliökilometri. Siinä olis naapurissa jo sopiva paraatien vastaanottopaikkakin...



Manskulle sopis hyvin tuollainen järjestely

Sotilasmuseossakin kävin katsastamassa, miten täällä suhtaudutaan viimeisiin täälläpäin sodittuihin sotiin. Itseasiassa suht neutraali meininki. Täällä jenkkien kanssa käyty sota kulkee nimellä amerikkalaisten sota. Eihän se sota jenkeille ollut mikään menestystarina, ovat varmaan vuosien saatossa siitä jotain ehkä oppineet. Voin kyllä kuvitella, kuinka vaikeaa on motivoida jenkkisotilasta taistelemaan kommunismia vastaan jossain Vietnamin viidakossa. Satuin kuulemaan kun pari vanhempaa jenkkiä selitti parille frouvalle, että olivat olleet aikaisemmin Vietnamissa 1969. En viitisinyt alkaa uteleen, missä roolissa jantterit olivat siellä olleet. Varmuudella ei kuitenkaan reppumatkaajina..

Sotamuseon kalustoa
 Aamulla ajelin rautatieasemalle, missä kaikki toimi suht jouhevasti. Junakaan ei ollut kuin puolisen tuntia myöhässä Hai Phongissa, joten ehdin just ajeleen satamaan ja pikku botskilla tän Cat Ban saaren toiseen reunaan. Sit pääsi eka kertaa fillarin selkään ihan kunnolla, kun ajelin vajaat 1,5 tuntia tänne kylille. Oli kiva fiilis, sopivasti mäkiäkin ja liikennettä ei nimeksikään. Samalla botskilla tuli jenkkisälli, joka oli ajellut reilun kuukauden prätkällä Vietnamia ristiin rastiin. Sekin suositteli Ho Chi Minh trailia, eli suuntaan varmaan sille reitille, kun lähden täältä poljeskeleen etelään päin. Ostin just parin päivän risteilyn näille vesille. Pääsee katseleen Unescon suojelukohdetta, eli Halongin lahtea. Sää on ollut todella sumuinen ja pientä tihkuakin ilmassa. Toivottavasti hieman kirkastuis, niin näkiskin jotain tuolla vesillä. Muuteen tää Cat Ba on aika erikoinen mesta. Täällä on hotellejakin melkoisesti, turisteja ihan kourallinen. Mä asun hyvässä hotlassa meri näköalalla 10 taalaa yö. Noh, näillä mennään ja katsotaan mihin se riittää..
Oliskohan pitänyt tinkiä hinnasta kun maisemakin on niin sumuinen..