keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Hoi An, kolmen päivä loma

21-23.4.2014 päivien kilsat 31 km kilsat yhteensä 1154 km.

Päätin palkita itseni minilomalla. Hoi An on eräs mukavimpia pikkukaupunkeja koko Aasiassa, missä olen reissannut. Tämähän on vuosisatoja vanha kauppapaikka, mihin kauppalaivat saapuivat Euroopasta asti. Ainakaan tähän aikaan vuodesta täällä ei ole liiaksi turisteja, joten tuolla vanhassa kaupungissa on mukava kävellä. Aivan ehdoton helmi on paikallinen tori, jonka kupeeseen, joen rannalle olen kävellyt aamukaffeelle joka aamu ennnen seiskaa. Silloin siellä ei ole kuin paikallisia ja muutama valokuvaava länkkäri. Keskipäivällä on jo epämiellyttävän kuuma, joten silloin pitää polkaista 5 kilsan päähän meren rannalle. Toi tori on kyllä fantastinen, paras tori missä olen koskaan käynyt. Vaikka täällä on aamullakin reilusti suomalaiset hellelukemat, niin silti kalatorin puolella on mahtava tuoreen kalan tuoksu. Siitä sais kaikenlaista fisua kokkailua ajatellen. Yhdessä tiskissä oli tonnikalaa myynnissä, se maksoi 2 euroa kilo.

Fisutorin antimia
Samoin noi kasvikset ja hedelmät on todella houkuttelevilta. Siinä olis moni suomalainen hedelmä- ja vihannestiskin hoitaja onnellinen, jos pystyis pistään talviaikaan Suomessa tuollaisen kattauksen.


Hattumuoti on aika perinteinen

Mummo kanasensa niitylle ajoi...
Palautusjuoma piitsillä ja tietysti jäillä..
Huomenna hyppään aamusta satulaan. Seuraava pidempi stoppi tulee olemaan Nha Trangissa, sinne on noin 500 kilsaa. Ehkä yks välipäivä tossa matkalla, siinä pitäis olla ihan mukava rantakaupunki. En tiedä kuinka tukkoinen mesta tämä Hoi An on kovimpaan sesonkiin Euroopan talvikuukausina, mutta jos on suuntaamassa Vietnamiin, niin suosittelen kyllä käymään täällä. Noiden pohjoisen syrjäseutujen jälkeen tämä tuntuu eri planeetalta, kun torikauppiaatkin puhuu englantia, ruokalistat on enkuks ja ruoka on vielä todella hyvää.
Kaupunki itsessään siis varsinkin vanhakaupunki on todella viehättävä ja se löytyykyn UNESCOn listalta.





Näihin kuviin ja tunnelmiin, Hoi An hiljenee, mutta yritän vielä myöhemmin tänään ladata isomman kuvasetin tuohon sivulinkkiin, jos yhteydet antaa myöten. Toivottavasti kaikki ovat jo palautuneet pääsiäisen vietosta, koska vappuhan painaa jo päälle... kesis