torstai 10. huhtikuuta 2014

Ninh Binh – Ho Chi Minh Highway (HCMH)

9.4.2014 päivän km: 135 km


Päivä oli hyvin kaksijakoinen. Aamu alkoi tihkusateessa, joka tunnin jälkeen muuttui oikein
kunnon sateeksi. Navigointi oli just niin haastavaa, kuin sen olettikin olevan. Katselin valmiiksi
googlemapista reitit, mutta teitä ja risteyksiä olikin paljon enemmän kuin google antoi ymmärtää.
Hyvin pian olin tilanteessa, että joka risteyksessä kyselin kyläläisiltä, missä suunnassa on HCMH.
Kahteen ensimmäiseen tuntiin kukaan ei tiennyt missä se on, joten fiilispohjalla mentiin. 3-4 tunnin ajon jälkeen sade loppui. Joskus 12-13 välillä kun söin lunchi nuudelikeiton, aurinko rupes paisteleen. HCMH on kiva ajella. Liikennettä huomattavasti vähemmän kuin 1 tiellä. Kyliä ja ainakin nuudelimestoja riittää, joten huolto toimii. Aivan mielettömän kauniita kirkkaan vihreitä risipeltoja. Vasipuhvelit pötköttelee teiden varsilla, osa niistä on tietty kuormajuhdan roolissa.

Koiria täällä on paljon, niinkuin on kaikissa pikku kylissä ainakin täällä pohjoisessa. Oletin, että niiden kanssa on ongelmia, ainakin Romaniassa jokainen koira mikä oli talon pihassa, lähti ajaan takaa kun ajelin tietä fillarilla. Täällä ne pötköttelee ihan lungisti, eivät edes hauku. Kun ajelin noiden kylien läpi tänne valtatielle, yhdessä kylässä mua vastaan ajoi mopo, joka oli myymässä tai ostamassa jotain. Sillä oli nimittäin kaiutin, mistä tuli nauhoitettua markkinajuttua. Yhden talon kohdalla, hieman ennenkuin kohtasin sen mopon, talon pihasta juoksi koira, haukkui ja yritti purra sitä mopokuskia. Olin hieman hämillään, mutta huomasi, että sen mopon tarakalla oli pikku hkkeihin survottuna ainakin kolme aikuista koiraa. Se varmaan osti niitä koiria kyläläisiltä ja myi ne johonkin muualle. Se vanhempi emokoira tunnisti sen mopon ja hyäkkäs puolustamaan omaa pentuettaan. Mielenkiintoinen episodi ja käytännön esimerkki kuinka fiksuja koirat on. Illalla netin puuttuessa katselin telpistä paikallisia kanavia. Jossain sarjassa ne grillaili koiraa. Koiria syödään kai aika yleisesti täällä pohjoisessa.

Jaahass, aika pistää ajokamat ja lähteä liikkeelle. Mun majapaikka on Hanoi – Saigon bussien taukopaikalla oleva hotla. Oli illalla jo sen verran finaalissa ja kun seuraavasta kylästä ei ollut mitään tietoa, joten tällainen majapaikka tällä kertaa. Hotellissa ei sinällään moitetta, netti ja aamiainen täältä tietty puuttuu. Pistetään tarina blogiin kunhan pääsee yhteyksien pariin.

kesis